trtMost aztán lenyűgöztél. El nem tudom képzelni, hogy nekem mint mezei felhasználónak bármiféle előnyt biztosítana a GPL.
Csak hogy elejét vegyem a felsorolásnak:
- nem érdekel, hogy a forráskódot elolvashatom, ha akarom
- nem érdekel, hogy javításokat küldhetek
- sőt még a bugreport sem érdekel, mert a program tesztelés munka, én meg nemhogy ingyen, de még pénztért sem csinálnám.
A Base-ről. Egyrészt tényleg nem a legjobb példa, ezt nem is állítottam. Azért hoztam fel, mert ez az egy, ahol tényleg munkakörülmények között tudtam összehasonlítani a két szoftvert.
Viszont vártam, hogy valaki rád szól, de úgy tűnik mégiscsak nekem kell megtennem. Az OpenOffice Base a 2.0 OpenOffice-ban mutatkozott be még 2005-ben mint kész verzió. Te pedig azt állítod, hogy még erősen fejlesztés alatt van, és ezért nem lehet összehasonlítani az Access-el?! Talán gondold újra!
Ez alapján meg erősen kétlem, hogy erősen fejlesztés alatt lenne:
http://www.openoffice.hu/2010/08/openoffice-org-base-3-3-ujdonsagai/
Már leírtam, de most mégegyszer kihangsúlyozom, még hobbiból sem küldenék bugreportot, nemhogy a munkaidőmben. Mert ott kész, működő program kell. A majdnem jó oda nem elég.
A legvégére pedig (ez volt a legviccesebb), bármiféle konkrét információ nélkül meg tudod nekem mondani (pl: honnan jönnek az adatok, miért nem lehet körlevélként megcsinálni stb), hogy hogy lehetne jobban megcsinálni a projektet. Persze akár igazad is lehet. Csakhogy azért csinálom ezt -> mert nincs más. A mysql-ről, meg a php-ról csak annyit tudok, hogy létezik. A cég meg nem azért fizet, hogy mellékesen még programozó is legyek, pláne akaratom ellenére. A projekt amúgy több sebből vérzik, de így kb. 2 óra alatt kész van, még az előző verzióban akár 1 hetet is kellet várni a titkárnőre, míg begépelte, és a végeredmény is sokkal egységesebb, kevesebb papírt fogyaszt és még jobban is néz ki. Persze tudnék még rajta javítani, de azért senki sem fizet, meg csak a többi munkám rovására, úgyhogy egyelőre így marad, ahogy van.
Vagyis inkább legyen ez a legvége:
http://libreoffice.hu/2011/02/17/gyujtes-a-tdf-alapitotokejere/
Nem láttam a hírek között, aki akarja tegye ki. Az az 50.000 Euro nem nagy pénz, nem jön ki belőle 3 főállású programozó éves bére.