Annyiban egyetértek veled, hogy más, mint a jól megszokott felület. DE! Én már több, mint egy hónapja használom, igaz a korábbi verziót netbookon --- szerintem meg pont jó, hogy keresni kell. Eddig a programok nevére nem fektettem valami nagy hangsúlyt, most már tudom mindnek, amit használok. Mindenkinek tetszett még, akinek mutattam és nem linuxozik. Meglepően gyorsan dobja a találatokat, és van amikor a pluszban felajánlott dolgok is hasznosak. Azt mondom szokni kell, kicsit hagyni hogy tökéletesítsék, jó lesz az. Hol van az megírva, hogy a "Start" menü mintájára kell működjön mindenhol minden? Szerintem ezzel lesz egyedi az Ubuntu kinézete. Ami nem is rossz, mert ha eléd dobnak egy iMac-et, Windowst, iPhone-t, stb. mindegyiket be tudod azonosítani a kinézete alapján. Nagyon hiányzik szerintem az egyértelmű beazonosíthatóság az Ubuntuból. Nézd meg mennyien használnak valamilyen dokkot, amit mindig apple mintára akar mindenki beállítani. Tudom jön a szabad variálhatóságról szóló duma, hogy mindenki olyanra szabja, amilyenre akarja. Igenis legyen kötött kicsit, barhová megyek felismerjem. Mindenkinek sírt a szája, hogy hol van ez, meg az a windowsban megszokott program. Majd most megtanulja a nevét a linuxos programoknak. Dekoratív, modern, mit mondjak még? Más, és felkelti majd az emberek figyelmét. Én még ezután megpróbálnám valahogy az ablakokat is megszüntetni, valami mást helyettük :D