hanzo"Hat igy olvasva a hozzaszolasokat mindenki azt akarja, hogy a Linux olyan legyen mint a Windows."
Nézem, názem, de nem találom, hogy hol írom, hogy azt akarom, hogy olyan legyen mint a Windows. Pedig a "mindenki" kategóriába az én álltalam postolt írás is beletartozik.
Személy szerint nekem már több mint másfél éve fent van az Ubuntu 6.06, amibe még nincsenek olyan élet könyítő dolgok mint a 7.10-ben, szóval nem annyira a felhasználóbarátság miatt használom. Nekem kellett egy stabil rendszer, amikor kikötöttem mellette. Valószínű, ha Debiant használnék, akkor én lennék az, aki desktopon a stable ágat hasznája.
Személy szerint én úgy gondolom, hogy a felhasználóbarátság nem egyenlő a full Windows szerű működéssel. A Windows a Microsoft megoldása a felhasználóbarátságra egy kemény profitorientált felfogás mellett, amibe az is beletartozik, hogy új Windows kiadásonként rákényszerítik az embereket a hardware fejlesztésre (ezért várják a hardware gyártók mindig az új Win kiadásokat). Tisztességtelen üzlet, de minimum Wn95 óta ezt játszák. Ez az egyik fő oka annak is, hogy a driver modelljüket kiadásonként úgy megváltoztatják. Vistával nem igazán mennek jól az XP-s driverek. De az XP-s hardware-hez a gyártók nem akaródznak Vistás drivert írni. Az új alkatrészeikhez pedig csak Vista only drivert írnak.
Az Ubuntu esetében a Cannonical más úton halad. Nekik nem érdekük, hogy új Ubuntuhoz új hardware kerüljön. Ez a Linux alapból is következik. Nekik a szolgáltatás eladás (support, megrendelt fejlesztés) az érdekük. Ezért kissé más úton haladnak mint az MS. Az tény, hogy lesznek hasonló megoldásaik, de a 7.10 alapján is azt mondom, hogy ez korántsem Windows.
Na meg még egy dolog van az a hivatkozás, hogy a Linux nem Windows.
De azt is tudni kell, hogy az Ubuntu nem egyenlő a Linux-al.
Mivel nem csak ez az egy disztribúciója a Linuxnak, bármikor át lehet térni egy kevésbé automatizált változatra. Ahogy neked ott is van két másik distro. :)