sziasztok,
ezzel kapcsolatban nekem egészen eltérő a véleményem!
Linus-nak egyáltalán nem tetszett ez az inetrjúja, nagyot csalódtam benne is és az egész Linux filozófiában is.
Habár most Ubuntu alól írok, de azért szeretnék arra rávilágítani hogy egyáltalán nincs igaza, és addig amig a Windowst, és a Mac-et fikázza, addig összeállíthatna egy normális op.rendzssert!
A Mac-et nem ismerem szal csak a Windows XP-vel hasonlítom össze:
Az Xp-vel semmi bajom, 2 éve mióta megvan a gépem max ötször ha lefagyott, sosem fordult elő hogy belassult volna, egyszerű, kezelhető, rengeteg (ingyenes, és nagyon jó) alkalmazás van alá, itt nem csak az átlag felhasználókra gondolok, hanem tervezőktől elkezdve, fejlesztőkig mindenkire.
Ezzel szemben a Linux még mindig ott van ahol a Windows 95, gyakran lefagy (ennyit a stabilitásról), kevés alaklmazás fut alatta, és ami megy is az sem tudja kihasználni a hardvert optimálisan, vagy minden tulajdonságát, plusz minden programnak olyan tré grafikai környezete van mint a win 95-ben volt.
Az Ubit azé nyomtam fel mert szeretek bütykölni, mert ingyenes, és sok jó megoldás van benne, szal ez egyfajta szórakozás, hobby-zás, viszont ha filmet vagy zenét akarok nézni azt csak Xp alól lehet.
A SPIDF-et nem tudom beállítani, a XMMS, audacious, nagyon gyerekcipőben jár még... szal a Linux még egyáltalán nem alternatíva XP vagy Mac-el(állítólag a sokkal jobb a Win-től)szemben!
Viszont egyes disztrók jó uton haladnak, mint Pld-ul Ubuntu, de nagyon nagyon sokat kell még dolgozniuk, és hardvergyártókkal tárgyalniuk hogy legyenek mindig friss driverek és szoftverek!
Szóval Linux-osok, jó munkát, sok sikert, és kevés Win fikázást mert addig amíg a Linux nem lesz jobb mint a Win addig hallgatni kell!
Üdv.:
zsolt30i