Na, elolvastam.
Nem pixelhibás volt a kijelző, hanem azt írta az elején, hogy a két gépből megpróbál összerakni neked egyet, és – gondolom én –, az Aceré jobb volt. Május 11. 9:02
Baddewil véleményét még nem hallottam, de te egy kicsit elgondolkodhatnál azon, hogy ha tényleg át akart verni, akkor nem küldött volna SMS-t a bátyja számáról, ahonnan vissza tudod követni, meg eltűnt volna. Pont ez a lényege az átverésnek. Sokkal valószínűbb, hogy lusta volt megcsinálni, vagy tényleg közbejöttek dolgok, és nem akart égni, ezért inkább halogatta, és elfelejtette/hátrébb rangsorolta.
Üzletben alapvető, hogy a munka a személyes problémák miatt nem csúszhat. Aki ezt nem érti, az ne is kezdjen bele – többek közt ezért sem vagyok még vállalkozó. Én sem valószínű, hogy rá merném bízni a gépemet. Te viszont látod: olcsó húsnak híg a leve. Nem mindig, de általában, mert lehetséges, hogy az egyébként rossz munkamorált és szervezőkészséget, határozatlanságot, precizitás hiányt stb. kompenzálja az alacsony árral. Akár jó szándékból is. Ha szándékos átverés lett volna, jóval többet kér, és kihangsúlyozza, hogy milyen jól jársz vele még így is, de mindenképp eltűnik.
Ja, és engedj meg egy személyes megjegyzést: A karmát emlegeted. Azért kerültél ebbe a helyzetbe, mert a saját problémáidat hosszasan ecsetelted – ha javíttatni akarod a géped, akkor irreleváns –, és most szembesültél azzal, milyen az, ha másnak is problémái vannak. Továbbá, mert te nem megbíztál benne (hisz nem is ismered), hanem meg akartál bízni, és jót akartál feltételezni. A különbség kb. ég és föld. De mivel ember vagy, és nem kis értékről van szó, na meg mert itt is a jó magyar „Biztos át akar b*szni.” szöveget nyomták, ezért aggódni kezdtél.
A lényeg, hogy elvileg akkor most megkaptál mindent, amit akartál és mondtál. Hogy elvártad volna az Acert is vissza, az meg rohadtul mellékes, hisz te magad mondtad, hogy kvázi „ajándéknak” szántad, azt pedig utólag nem kérjük vissza, mert akkor nem ajándék, hanem fizetség. Azaz hazudtál, ergo: neked is hazudni fognak. A karma nem csak mást büntet.
Ha valakit nem ismersz, akkor ne feltételezz se jót, se rosszat. Ha jót gondolsz, akkor abból álszenteskedés lesz, mert úgyis beindul benned a „de mi van, ha”, és ez fog rád visszaütni.
Ez szerintem mindenkinek jó lecke volt.
Kérdés?