a kiosztás magyarra van állítva? bocs a kérdésért, de mással is előfordult, hogy "csak úgy" elállítódott angolra. nekem pl az ati driver install után szokta csinálni.

Szerintem rossz billentyű kiosztást adtál meg. 105 gombos kell nekek minden extrával. Legalábbis azt hiszem, ennek utána kéne nézned. De a parancs: sudo dpkg reconfigure xserver-xorg, de előtte csinálj egy biztonsági mentést a /etc/X11/xorg.conf fileról, mert itt elég sok mindent állítgatsz. DE ha belenézel a Rendszer/Beállítások/Billentyűzet menüpontba, egyből okosabb leszel, és nem kell vacakolni a parancssorral.......

kanyinem kell az egész xorgot babrálni. rendszer/beállítások/billentyűzet

Először én is ezzel próbálnám, majd a Rendszer/Beállítások/Billentyűzet

angyallMár elnézést, de egyébként is így működik nem?... (Alt Gr + bill. jobb alsó sarok) _______ warp

warpbizony, bizony...:D most, hogy olvasom. eddig fel sem tűnt. :D:D:D

Ennyivel később: 2 hónap

nagyun fura dolgot csinál a gnome: startup után kiírja hogy nem stimmel az x vezérlő meg a gnome billentyűzet kiosztása és megkérdezi hogy melliket kívánom megtartani... egyik angol másik magyar. nem olyan nagy probléma bejelentkezés után +1 klikk de mégis... valaki nem tudja hogy lehet ezt megoldani? az is nagy segítség lenne ha valaki megmondaná hogy a billentyűzet konfigurációs szövegfájlja(i) hol található(k)... esetleg külön a gnomeé meg az X-é. talán ha törölni tudnám a 2 közül vmelyik beállítást...?

chris paul/etc/x11/xorg.conf Ezt nézd át, valamit elállítottál. Ha sikerült rendesen beállítani, mentsd el, máskor is szükséged lehet rá!Saját tapasztalat....

objectusköszi az xorg.conffal már jó "barátságban" vagyok:P sokszor volt rá szükségem vga ügyben ha gáz volt de hogy a billentyűzetet is így?:? hát jó:) megnézem

chris paulmegnéztem... itt úgy tűnik ok minden a gnome beállításait a billentyűzetre nézve hol lehet megpiszkálni? erős a gyanúm hogy azt kéne ehhez igazítani...

chris paulnahát úgynézki sikerült megoldani a megoldás: rendszer>beállítások>vezérlőközpont>billentyűzet és magyarra kellett tenni... azért húzta a száját a gnome mert itt angolon volt vmiért (vagyis nem volt bejelölve h "magyarország") úgy sejtem hogy a GXL video driver vagy mi állította át mivel azt nemrég feltettem de le is szedtem utána... ilyet hallottam mástól is köszi a tippet azért:) segítettél rájönni

chris paulNekem is mindig ez a probléma jött elő, ha a monitor beállításait megpiszkáltam.VESA, 61 Hz, most már marad is így, majd a 8.04....

objectusHát a linux nem lesz nyerő, ameddig egy kib@szott billentyűzet beállításával szopok 3 hónapot..... Mert én kb ennyi ideje nem tudom beállítani... Elolvastam az összes fórumot, mindent megpróbáltam, de ahányszor újraindítom a gépet, a billentyűzet mindig úgy indul, ahogy ő akar... mégpedig a numerikus billentyűzet ismerete nélkül, az í betűt összecseréli az O-val az Y-t pedig a Z-vel.... Szeretném én is népszerűsíteni ezeket a szabad programokat, meg amúgy tetszenek is, de egy-egy ilyen szopatás totál kiakaszt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kadarsA numerikusra lehet, hogy meg van a megoldás: http://ubuntu.hu/blog/adamlinux/numerikus-bill-megoldas http://ubuntu.hu/forum/egyeb-temak/numerikus-billentyuzet-inditasa

• [törölve]

kadarsxorg.conf-ban mi van a billentyűzet résznél?

helo eleg kezdo linuxos vagyok meg...vettem egy laptopot kulfoldon angol billentyuzettel..azt szeretnem beallitani gnome alatt hogy pl CTRL+E lenyomasa utan É betut irjo. kde4-ben volt valami beviteli modok a rendszerbeallitasban amivel lehetett ilyenek csinalni elvileg, de nekem nem ment meg; a sima printscreen lenyomasa utan sem jelent meg ksnapshot...Gnome-ban viszont meg nem nagyon csalodtam... Szoval mit kell csinaljak? udv akos

Ennyivel később: 7 nap

Hello... Egyik naprol a masikra a billentyuzetem atallatodott angolra. Billentyuzet resznel magyarra van allitva, de restart utan is angol marad... Segitsetek lecci

Ennyivel később: 7 nap

tizpercnálam is ez a gond, most kezdte 2 hete, kicsit idegesítő mindig beállítani indítás utána billentyűzet kiosztást..

• Roll válaszolt erre.
                          Ennyivel később: 6 nap

powerpcCsatlakozom. Mióta ubuntu studio-t tesztelek nekem is ez a bajom. A tray-ben volt egy scim okosság, mely hiába volt magyarra állítva, ráklikkelve csak 2 angol (amerikai és európai) közül lehetett választani, bezárni nem lehetett ezért ugrott is a gépről. Gépház telitalppal való rugdosása sem oldotta meg a problémát :D u.i.: Gondoltam sebaj, kicserélem a "z"-t az "y"-nal na de akkor mi van az ékezetekkel? :D