Tiger 12Én is bocs': a kérdés nem hülye csak azt mutatja, hogy linuxból és a linuxról még nem olvastál semmit túl sokat... Lehet, hogy fordítva jobb lenne ;-) Szép napot! _______ warp

DcNdrewSziasztok! Nekem el sem indul úgy, ha már az XP alatt telepítettet akarom elindítani Wine-nal. Azt mondja, hogy telepítési hiba, rakjam újra.

SavariusEz attól függ, melyik programot próbálod. Van sok, ami elindul úgy is.

Használj virtuális gépet. Pl: Virtualbox

Ennyivel később: egy év

Nekem olyan progi kellene amiwel ram-ot lehet optimizálni, mint pl win-en cacheman. Van ilyen, vagy hasonló ubuntu 8.10re? Köszi.

WhiskeysÉljenek az optimista ramok!:) (már megen' Douglas Adams) Ja, hogy memória felhasználást optimalizálni? Arra ott a kernel. (Ha http://hirek.prim.hu/cikk/19681/ ebből a cikkből indulunk ki, akkor nyilván nincs szükség a cacheman funkcióját másoló programra, mivel a Linux nem rendelkezik a Win memóriakezelési problémáival.) Persze trükkök vannak, itt is szerepelt már, keress rá: drop_caches

decoatiHüü, mint kezdőnek, egyszerűbb válaszra gondoltam. Bocsi. Kicsit szájbarágósan? :)

WhiskeysKözelítsük meg máshogy: Miért gondolod hogy szükséged van ilyen szoftverre?

decoatiWinre kellett walami rendszert optimalizáló. Azt gondoltam ide is kell. Tehát nem? :) töredezettségre, registry javitásra, stb.

WhiskeysNem töredezik az EXT3, Az EXT4 meg még úgysem, Registry meg nincs GNU/Linuxban, csak ahhoz hasonló valami.

Whiskeyswtf regisztri? :) Nem kell. Ez egy optimalizált rendszer. (ez még rímel is, majd PhazeC ír hozzá zenét:))

Ennyivel később: 13 év