Köszi szépen a választ.
Igen valoban új vagyok, nem csak itt hanem ugy magában az egész linuxal. Olyannyira,hogy eddig sose foglalkoztam vele. Egyszerüen fogalmam sincs a semmiről, még a fogalmakrol sem.
Most egyenlőre ott tartok,hogy felrakjam a linuxot ugy, használható legyen a windowsom is.
Ez az egész abbol indult,hogy sok ismerösömnek szoktam segiteni a gépét rendbe tenni. Ezek mint windowsosak. De ugyanakkor hiába a 2 évtizedes tapasztalatom a géppel és windowsal, még mindig ugyanaz a bajom,hogy egy rossz mozdulat és elszáll minden. Napi szinten netezek, kb napi szinten kéne mentenem hogy ne veszitsem az programjaimat. És már rohadtul unom a windows telepitéseket. Kisérletezgettem usb-n, valami olyan rendszert ki alakitani, ha szol egy ismerösöm, nem tölt be a windowsa, ne kelljen ujra telepiteni hanem csak berakom a usb-met és onnan valahogyan vissza állitom. Már fél siker a linuxal ez, holott még sik hülye vagyok hozzá.
Kicsit le esett az állam, éppen csak elkezdtem telepiteni a linuxot az usb -re, (vinyot kivettem a gépből) és már volt hang, internet. Kicsit lassu usb ről de megy a linux róla, vinyó nélkül is.
Na ez fogott meg :) Egy havernak, akinek én szoktam a gépét babrálgatni beajánlottam a linuxot, nagyon tetszik neki, de hát még elöbb nekem kell megtanulnom mit hogyan :)
A házi feladatom ez a silkroad és hozzá az mbot hogy menjen, ha ez megy, kidobom a windowst.
Igérem utána fogok nézni a leirásokban, a forumban, csak ez léci még egyenlöre had maradjon itt meg nem fogom megtalálni rá a válaszokat.:)