Ayahat ja, ez tenyleg nem egy Huwei220 ... egy lsusb mit ad ki ?
T-Mobile web'n'walk Stick
Bölcs AndrásBus 003 Device 006: ID 0af0:6971 Option
AyaAkkor próbáld meg ezt: options usbserial vendor=0af0 product=0x6971 post-install usbcore modprobe usbserial Miután újraindítottad konzolon ird be: dmesg|grep ttyUSB0 Ha ezt látod akkor rendben van a dolog: [ 59.503504] usb 1-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0 [ 78.562350] option1 ttyUSB0: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB0 [ 91.369630] usb 1-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0 [ 117.266517] option1 ttyUSB0: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB0 [ 130.618596] usb 1-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0 Majd ird be: ls /dev/ttyUSB* A kimenetnek ennek kell lennie ha a portok létre lettek hozva: /dev/ttyUSB0 /dev/ttyUSB1 Utána indithatod a wvdial-t.
Sziasztok! Van egy acer laptopom. Ráraktam az ubi 7.1-et majd megpróbáltam használatba venni a stick-es t-mobilos mobil internetet. Nem sikerült így olvasgattam az alábbi okosságokat, de rájöttem, hgoy tudásom túl kevés és hiába a legjobleírás akkor sem tudom megoldani önerőből. Ezek után kihívtam pár számítógépes szervizest, hgyo oldják meg a porblémát, de nekik sem sikerült!!! TEhát 3 "szakemebrnek" sem sikerült megoldani. Ezek után már csak az lenne a kérdésem, hgoy tud e valaki javasolni egy olyan élő emebrt ki PÉNZÉRT meg tudja oldani a problémát!!!!!!!!!!!! Tamás
Sziasztok! Még mindig keresek egy olyan emebrt, ki kéeps lenne kistudású énemen segíteni és használhatóvá tenni 7.1-es ubin a t-mobilos stick-es mobilinternetet!!! Bármilyen kontaktnakörülnék!!!Köszönettel Tamás
A remény hal meg utoljára... Találtam egy oldalt ahol a hatodik (#6) hozzászóló viszonylag egyszerű leírása alapján sikerült kapcsolatot felépítenem és bontanom, de csak terminálból. Ugyan ezen az oldalon #1-nél említenek egy Vodafonos graphical utilityet , de ez nem látja az eszközt. Nincs ötletetek egy kattintgatós megoldásra a Terminálablakbanvalógépelgetés helyett? (de tudom hogy van)
IsecrebAhogy látom ezt: sudo ./connect.sh up a kódot kell bepötyögnöd terminálba, hogy legyen neted. Ugye? Ha igen akkor az automatikus indítások közé add hozzá a gksudo ./connect.sh up parancsot, hogy elinduljon a neted a bejelentkezés után. Rendszer/Beállítások/Munkamenetek Vagy csak simán csinálsz parancsikonokat hozzá az asztalra. Üdv! __________ Please Vote at brainstorm.ubuntu.com Possibility to create, rename and delete volume labels Align icons horizontally
[törölve]
garferiSziasztok!! Talan ez segithet?? Most toltom le az ubuntut. Meg nem probaltam. Csak uhu 2.1 alatt probalkoztam. Sajna ott nem jottt letre a port ttyHs0. A tobbi jol felment. Ha sikeral akkor jelzem. Kellemes buheralast !! First Cup of Ubuntu Join Date: Feb 2008 Beans: 1 Thanks: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts Lightbulb Re: How-to-install? Option iCON 225 3g-usb-datamodem Here's my messy guide It's what I did with Kubuntu 7.04.. *** Use a cellphone to disable PIN-request from the SIM. Probably it can be enabled afterwards (didn't try to, so dunno if works...). sudo -s -H mkdir option cd option wget http://asuseee.free.fr/tuto/01/icon225.tar.gz tar zxf icon225.tar.gzmkdir ./install.sh gedit conninfo.ini "# APN=" --> "APN=internet.saunalahti" or "APN=internet" ("# PIN=” --> “PIN=blahblahblah“) ...if PIN-request is enabled. mkdir usb cd usb download file from http://www.pharscape.org/index2.php?...download&id=28 and save to "usb"-folder tar zxf hso-udev.tar.gz make make install cp hso.udev /etc/udev/rules.d/z20_hso-udev.rules udevcontrol reload_rules cd .. mkdir hso cd hso download file from http://www.pharscape.org/index2.php?...download&id=30 and save to "hso"-folder tar hso-1.1.tar.gz make make install cd .. stick in your stick dmesg | grep hs ---> if you get something like "HSO: Found Network port hso0", then it's probably ok. exit sudo ./connect.sh up !!! yippekayee !!! sudo ./connect.sh down
garferiGarferi köszi! Csináltam parancsikonokat: A Connect-hez gedittel a /home/user -be elmentetem egy parancssort: cd /usr/src/hso sudo ./connect.sh up az aztalon készítettem egy parancsikont az előbbi szöveges fájlhoz, és kiválasztottam a terminálban való futttást. hasonlóan a Disconnect-hez is.
Egy ügyfelem gépére fentebb szólók segítségével (köszi) sikerült installálnom a kütyüt. Azóta vissza adtam neki, ezért nagyrészt emlékezetből próbálom megosztani tapasztalataimat a hozzám hasonlók okulására. Két -számomra- használható linket találtam: az egyikből a lényeget bemásolta nekünk fentebb Gbit (április 5. 05.41) a másik, amellyel megoldani ugyan nem tudtam, de a topik címe azt sugallta, hogy van megoldás http://hup.hu/node/48003 Tehát a T-Mobile-os Web’n’walk stickről van szó. Nálam Option 225 volt ráírva, de valószinűleg megegyezik más, icon225 feliratú usb stickekkel. Én vindóz világban élek, ezért a számomra ismeretlen parancssoros lekérdezések helyett inkább az Eszközkezelőből (Rendszer > Beállítások > Hardverinformációk > ... USB Controller/...)próbáltam tájékozódni. Itt élő adásban figyelhetjük meg mi történik a stick USB-be történő dugásakor. Be se zárjuk szerintem a telepítés végéig! Fontos, hogy ennek az eszköznek (legalább) háromféle állapota van!!! 1.) Szüzen ha bedugjuk akkor a fent említett USB Controllerek valamelyikéhez vagy 5-6 új sor fog hozzáadódni. Olyanok pl. hogy USB mass storage, HSDPA modem, ZEROCD... 2.) Ha már fenn van a modeswitch, akkor többnyire eltűnik a ZEROCD (ami a win + mac drájvereket tartalmazza). 3.)Ha már fenn van a HSO, akkor ideális esetben 3 darab (2+1) serial device lesz látható a fentiek helyett. Az ideális helyzetet csak akkor tudtam produkálni stabilan, ha feltettem a HSO-t, a modeswitch-et, és a Rezerot is.(Holott az utóbbi kettő ugyanazt a célt szolgálja.) Lépésről lépésre: Fontos, hogy a műveletek nagyrészét csak megfelelő jogosultságokkal lehet elvégezni, és ráadásul grafikus felületen nem juthatunk mindenre kiterjedően ilyen joghoz, ezért a megnyitott Terminálba (Alkalmazások > Kellékek > Terminál) az első sor: sudo -s ettől kezdve a terminálból indított dolgok root jogosultsággal (Super User vagy Rendszergazda) fognak indulni. Valamelyest használható még az Alt+F2 által előugró ablakba beírván "gksudo programneve" (pl.: gksudo nautilus)indítani a programot. Nálam a második lépés a MidnightCommander (mc) letöltése volt. Ehhez először engedélyezni kell Rendszer > Adminisztráció Szoftverforrások > UBUNTU szoftverek > Közösségi karbantartású... ... (Universe) opciót. A letöltés és telepítés Terminállal: apt-get install mc Az mc használatáról annyit, hogy a Terminál-ból mc paranccsal lehet előhívni. Háttérbe-, majd előtérbe hozni a Ctrl+o billentyű kombinációval lehet. Van benne szöveg szerkesztési lehetőség is... . A funkció gombok helyett használhatóbb az egér-kattintás (pl.: F10=kilépés nem működik, csak kattintással). Következő lépés a szoftverek letöltése. A Firefox a home/user mappába menti őket usb_modeswitch: http://www.draisberghof.de/usb_modeswitch/usb_modeswitch-0.9.3.tar.bz2 HSO: http://www.pharscape.org/index2.php?option=com_forum&Itemid=68&page=download&id=30 Rezero azaz hso-udev: http://www.pharscape.org/index2.php?option=com_forum&Itemid=68&page=download&id=28 Ha a szoftverek megvannak, másoljuk őket az /usr/src mappába. Legegyszerűbb (számomra) a mc segítségével. mc eltüntetése (Ctrl+o) után, a Terminálban lépjünk be az src mappába: cd /usr/src Csomagoljuk ki először az usb_modeswitch-0.9.3.tar.bz2-t: tar xfj usb_modeswitch-0.9.3.tar.bz2 Menjünk a létrehozott mappájába: cd usb_modeswitch-0.9.3 A mappában szerkesszük a usb_modeswitch.conf fájlt. Tehát Ctrl+o a commander előhívásához, majd a fájl kiválasztása (klikk) után F4=szerkesztés (klikk). Én csak a rám vonatkozó részt hagytam meg: ####################################################### # Option Icon 225 HSDPA # # New Firmware. HSO driver support is available at Pharscape (www.pharscape.org) # # Contributor: Matti Viljanen DefaultVendor= 0x0af0 DefaultProduct= 0x6971 TargetClass= 0xff MessageEndpoint=0x05 MessageContent="55534243785634120100000080000601000000000000000000000000000000" A mappában van egy README, ezt érdemes átfutni, de a lényeg, hogy a Terminálból (mc eltüntetése után Ctrl+o) adjuk ki a következő parancsot: ./compile.sh Eredmény egy hosszú lista tele errorral. A mc commanderrel (Ctrl+o az előhozáshoz) másoljuk usb_modeswitch.conf -ot /etc-be, majd lépjünk vissza a Terminálba, cd usr/src/usb_modeswitch-0.9.3 addjuk ki a parancsot: cd usr/src/usb_modeswitch-0.9.3 ha minden OK akkor a következő üzenetet kapjuk: " * usb_modeswitch: tool for controlling "flip flop" mode USB devices * Version 0.9.3 (C) Josua Dietze 2007 * Works with libusb 0.1.12 and probably other versions Looking for default device Ok, found default device Looking for target class OK, device not found in target class mode. Action required Prepare switching, accessing device Looking for active default driver to detach it OK, driver found ("usb-storage") OK, Driver "usb-storage" successfully detached Setting up communication with device Trying to send the message OK, message successfully sent. -> See /proc/bus/usb/devices (or call lsusb) for changes. Bye" ha nem OK, akkor a vége ilyen: "Looking for default device Default device not found. Is it connected? Bye " Húzdki-dugdbe, majd ha szuszogva világít próbáld mégegyszer ./usb_modeswitch-et... Ha még mindíg nem OK, akkor se keseredj, tegyük fel a HSO-t: cd /usr/src tar -xzf hso-1.1.tar.gz cd hso mc-vel szerkesszük a connect.sh fájlt. T-Mobile esetén így nézzen ki az eleje,ha a PIN bekérése le van tiltva: export APN="internet" #export USR="eplus" #export PAS="gprs" #export PIN="0000" majd jön az install: make make install Hátra van még a Rezero, ami a ZeroCD-t hivatott kikapcsolni modeswitch-hez hasonlóan. cd /usr/src tar zxf hso-udev.tar.gz make make install udevcontrol reload_rules Nézd meg, mit látsz az Eszközkezelőben! Ha ott vannak a serial eszközök (2+1 darab) akkor jöhet a ./connect.sh up parancs a felkapcsolódáshoz, ./connect.sh down a kapcsolat bontásához. Ha nincsenek eszközök, akkor kihúz-bedug! Esetleg mégegyszer a megfelelő helyekről indítani a telepítéshez felsorolt parancsokat. 4 X végigjátszottam, az utolsó 2-nél, már stabilan működött. Sok sikert, és mégegyszer köszönet az előttem szólók segítségének!
IsecrebA fentebb már említett parancsikonok létrehozása, de most egy kicsit pontosabban: A fel- és lekapcsolódás parancsát két szöveges dokumentumban mentettem el (Connect- és Disconnect névvel) a /home/user, azaz a felhasználó saját (esetünkben: user) mappájában. Ezeket a gedit szövegszerkesztővel készítettem: 1. Connect cd /usr/src/hso sudo ./connect.sh up 2. Disconnect cd /usr/src/hso ./connect.sh down exit Ezután jobbklikk az asztalon >Parancsikon létrehozása A megnyíló ablakban át kel kapcsolni arra, hogy Terminálban fusson, nevet kell adni az ikonnak, és meg kell adni, hogy hova mutasson: 1. sh /home/user/Connect 2. sh /home/user/Disconnect Az ikon képét is ebben az ablakban lehet változtatni, de csak a létrehozásakor!
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Végigcsináltam azt a telepítési procedurát, amit Isecreb ápr 4-i hsz-ában első helyen linkelt. Minden nagyon baba, műxik, fel is csatlakozik a következőképpen: root@mp-notebook:/usr/option# ./connect.sh up Initializing... Trying internet ... Connecting... trying trying- trying-- trying--- Connected Setting IP address to 79.122.77.160 Adding route Setting nameserver Done. root@mp-notebook:/usr/option# Azonban hiába csatlakozik fel - ha elindítom a Konquerort nem hoz be egy oldalt sem. Terminálablakban tud letölteni, de konquerorból nem. Ráadásul a Knetwork manager sem látja sem az eszközt, sem a kapcsolatot. (Az info centerben viszont szerepel az USB-re csatlakoztatott Globe Trotter modem v mi) Mit kellene tenni, hogy konquerorból is működjön a dolog?
Sziasztok! Én ezt a fórumot végigkövetve tudtam beüzemelni a szóban forgó kütyüt ubuntu 8.04 alá. Köszönet érte minden hozzászólónak :) Az én gondom az, hogy addig nem tudok Connect.sh -val felkapcsolódni a netre, míg ki nem húzom, majd be nem dugom újra az usb portra a mobil sticket. Sok fórumban láttam, hogy ez másoknál is így működik. Engem érdekelne, hogy nem lehet-e kikerülni ezt a kihúz-bedug dolgot valahogy. Másik gond, hogy kikapcsoláskor windowsnál simán kikapcsol a modem, ubuntunál pedig vígan villog tovább. Ez miért van. Ha valakinél ott a megoldás, szívesen venném, ha közkincsé tenné. Köszi.
valaki tudja honnan tudom letölteni a icon225.tar.gz mert a http://asuseee.free.fr/tuto/01/icon225.tar.gz nem elérhető
csak egy gondom maradt,már csatlakozik, de firefox nem tud megnyitni semmit,de a wget el a terninálból tudok tölteni
A Firefox-ban a Fájl - Kapcsolat nélkül mellől vedd ki a pipát.