+! Kedves Mindnyájan! Vettem egy Laserjet cp 1025-ös HP nyomtatót. Jelenleg 12.04-s kiadást használok. Mielőtt beszereztem a nyomtatót, kerestem meghajtót a hálón, találtam is, így vettem a készüléket. A telepítő is felismeri, de a tesztoldalnál ezt írja Üresjárat - /usr/lib/cups/filter/foomatic-rip failed Eltávolítottam és újra telepítettem a nyomtatót, terminálból is, de így sem működik. Már rákerestem, de nem találtam megoldást. Segítséget kérek szépen. Bertalan

A HP nyomtatókat pedig szépen kezeli az Ubuntu. Alapból benne van a meghajtó hozzájuk (hplip). Ha rákeresel a hibaüzenetre, elég sok találatot kapsz, viszont jellemzően néhány évesek, és többfajta nyomtató szerepel bennük. (?A cups-nak valami bugja lehetett, nem tudom?) Próbáld meg egy Live CD-ről indított rendszer alatt használni nyomtatót, a Synapticban keresd a hplip csomagot, és ne máshonnan töltött meghajtót telepíts, és csak akkor, ha alapból nem tud kezdeni semmit a nyomtatóval.

Htibi Nagyon köszönöm a segítséget! Letöltve a HP linux printing and imaging system-et, és a HP eszköztárat, amelyet a csomagkezelő felkínált, működik rendesen. Már csak az a kérdésem, hogy a fekete betűt hogyan lehet kevésbé elmosódottá tenni, azaz élesebbé. Bertalan

TB-VkndA nyomtató beállításaiban kell szétnézni, vagy amikor nyomtatsz az ottani beállításokban, ez a két lehetőség van.

TB-VkndÖrülök, hogy sikerült beüzemelni a nyomtatót. A téma címébe tedd ki, hogy "megoldva", másoknak a keresést megkönnyítendő.

Ennyivel később: 10 év