twozok Visnyei GáborAz ilyen mókolásoknál egyszerre csak egy dolgot változtass lehetőleg és azt is írd fel valahova, hogy mi volt és milyen sorrendben, különben könnyen telepíthetsz újra.
Kendek Visnyei Gábor? Ott van minkét architektúrára a Debian telepítőcsomag. Mi nem megy, a Szoftverközpontos telepítés? Az a shelles dolog meg olyan, hogy az upstart már rég párhuzamosan futtatja az init szkripteket...
Visnyei Gábor KendekOké mármost kb 5-10 secet nyerhettem eddig. viszont ütközik az ureadahead csomaggal szóval most mi is van?
twozok Visnyei GáborElindulni elindul? Ha igen akkor állítsd vissza az indítót a korábbi állapotára, az alapján amit kijegyzeteltél. (legalábbis remélem kijegyzetelted, ahogy írtam)
Kendek Visnyei GáborAz ureadahead is a bootidő csökkentését szolgálja, és ezek szerint egymás működését akadályozzák. Hogy érted, hogy mi van ilyenkor? Nincs semmi, csak annyi, hogy egyszerre csak az egyik működhet.
Visnyei Gábor berciXcorePrelink még nem volt fent. Majd kiírom, hogy mik vannak még az indítópultban.
szisti napköziÍgy jobban átolvasva, lehet ám, hogy igazad van. Nade a rendszerigény! Engem az érdekelne igazán...
napközi Vegyétek tudomásul, hogy nem tetszett a válaszotok, ezért a kérdés meg lett ismételve... http://www.linuxempire.hu/ubuntu-linux/boot-id-csokkentese/
igor_csapó Visnyei Gábore4rat: a megfelelő csomag telepitése után restart grub megjelenésekor "e" billentyüvel belejavitunk a grub parancssorába a következőképpen : megkeresni a sor amelyben van RO majd az utána levő szöveget törölni és hozzáirni helyette initó/sbin/e4rat-collect majd CTRL+X az az boot bejelentkezés után 3 percet várni kell ugyanis az e4rat 120 másodpercig fogja gyüjteni az adatokat (startup programokat) és ezekből csinál egy fájlt a /var/lib/e4rat/ - folderben startup.log néven. Ezt le is lehet ellenőrizno hogy meg van-e ha igen akkor eddig jól mentek a dolgok. reboot megint és az előzőhöz hasonlóan "e" majd a RO után mindent törölni és beirni single majd CTRL+X Most csak shell-be bootolt a gép A jelszó megadása után a következő parancsot kell írni sudo /sbin/e4rat-realloc /var/lib/e4rat/startup.log ezután végigvárni a müveletet és most belejavitunk a grubba a következőképpen sudo nano /etc/default/grub megkeresni a köv.sort GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash (valószinü van még valami szöveg utána és a következőre javitani GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash init=/sbin/e4rat-preload ....... sudo update-grub2 sudo reboot és már megy is.
giorgio Visnyei GáborFedoráéknál már alapértelmezett, igaz, mintha ők fejlesztenék, vagy olyasmi! http://www.harald-hoyer.de/personal/blog/fedora-17-boot-optimization-from-15-to-3-seconds Jó lenne?
v1rus Visnyei GáborArch úgy száguld a systemd-vel mint a mérgezett egér, nálam 15 mp alatt áll fel a rendszer. Hogy ez Debian alapú disztróknál mennyi, azt nem tudom, de biztos ott is javít sokat.
hotplug v1rusNálam a Debian Wheezy Testing init-el 35 másodperc a bejelentkező képernyőig. Nekem tökéletesen megfelel. :)