balzamon"Ezt mégis hogy gondolod? Talán az MS-nek kellene a linuxot reklámoznia? Szerintem ez a Linux disztribútorok dolga, más kérdés, hogy szarul csinálják. Kivéve talán a Canonicalt."
Ha már feltetted a kérdést, akkor konkrétan úgy képzelném, hogy ne befolyásolja a kormányok döntését, a "kötelező " fájlformátumok előírásában, amihez természetesen csakis MS termék használható. És ne reklámozza a linuxot még véletlenül se! Lehetőleg kerüljön tőle minél messzebb!
"Ha gondolod, kérdezd meg a Canonical atyját, hogy az Ubuntu Phone kompatibilitást hogy képzeli, és hogy melyik felhasználó felület lesz támogatott. "
Miért akarnám megkérdezni, amikor ez teljesen egyértelmű a nyilatkozataiból? Ettől függetlenül a médiafogyasztás, és a fogyasztható média előállítása (vagy bármilyen normálisan megszerkesztett későbbi fogyasztásra szánt dokumentum) két különböző szemléletű felületet igényel.
Én legalábbis nem tudom elképzelni, hogy ne tudjak egy mozdulattal egérkével váltani az 1-es deszktopról a 4-esre. Miért kell nekem átmennem a kettesre előtte, amikor pontosan tudom, hogy a négyesen van az amit keresek, hisz én tettem oda? Meg lehet ezt csinálni Unity alatt? Nem. Tehát akadályoz a munkámban. Értem én hogy r=1 júzer azt sem tudja mi az, de nekem hozzátartozik a napi munkámhoz, és bizony erről a "luxusról" nem vagyok hajlandó lemondani.
"Biztos lehetsz benne, hogy csupa lemondással fog járni az összes többi felület használata."
Nem tudom, de vhogy nem érzem ezt. Mióta lecseréltem a Unity-t épp az ellenkezőjét érzem.
"Akkor ezt most olvasd vissza. Gyakorlatilag leírtad, hogy kik döntik el, hogy a munkahelyeden mit használhatsz, és akárhogy olvasom az MS nincs közte. Kicsit olyan ez, mintha az időjósra haragudnál, mert elromlik az idő."
Mivel az egyik munkáltatóm költségvetési szerv, ezért elvileg igazodnom kellene a mindenkor hatályos törvényekhez. Ezek pedig azt mondják hogy az ODF a szabványos fájlformátum Magyarországon, ehhez képest minden költségvetési szerv olyan operációs rendszert és irodai programcsomagot használ, amelyik kis mértékben támogatja ezen fájlformátumot... Vajh miért is van így? Igen, mert a döntéshozók azt mondták. Miért mondták azt? Mert nem korruptak és tisztán látják, hogy az ODF támogatást a MS szoftverei valósítják meg a legjobban? Erősen kétlem! Vhogyan meggyőzték őket. Tehát közvetve mégiscsak az MS-nek köszönhető ez a faramuci helyzet. (Ami pedig az MS korruptságát illeti, a felől nincsen kétségem. Anno USA perirat mellékleteiben olvastam a "módszereik"-ről szóval ha ott hazudtak, akkor az is őket minősíti, hisz bűncselekményt követtek volna el ezzel. Bár sztem önszántukból biztosan nem írták volna le az ott felsoroltakat...)
"Nem tudom feltűnt-e, de a Unity Dash pont olyan, mint a Win7 szupertálca csak nem vízszintesen, hanem függőlegesen. Most akkor ez lopás, másolás vagy csak a hasonló igényre hasonló megoldás?"
Feltűnt. Nem tudom, majd ha eljut odáig, akkor eldönti a bíróság.
Ahhoz képest, hogy a szupertálcát szinte mindenki isteníti, furcsa hogy neked mégis teljesen használhatatlan.
a) A Unity-ről állítom hogy NEKEM használhatatlan MUNKÁRA, nem pedig a Win7 szupertálcájáról (ha a kettőt kellene összehasonlítanom, akkor a szupertálca nyerne, függetlenül azok elhelyezkedésétől)
b) Hangyányit sem érdekel hogy rajtam kívül ki mit gondol a felület használhatóságáról. Nyilván mások a munka/felhasználási szokásaik, mások az elvárásaik egy adott felülettel szemben. Nekem mi közöm van ehhez? Az én gépem felületétől azt várom el, hogy az ÉN igényeimet elégítse ki NE másét. Workforyou, értem persze, de ezzel én nem vagyok kisegítve. Ettől még nekem kellene szenvedni vele és mivel az én felhasználási szokásaimhoz nem alakítható át, tehát SZÁMOMRA használhatatlan. Mivel te megelégedéssel használod, én biztosan nem foglak lebeszélni róla/megakadályozni a használatában. De ezzel én megintcsak nem leszek előrébb.
Ami az Ubuntus mobilt illeti, sztem oda való a Unity. Ott valóban produktív, és valóban jól használható. Továbbá jó ötletnek tartanám, ha a telcsit lehetne dokkolni, de úgy hogy ha dokkolom, akkor jöjjön elő a munkához való felület és ne maradjon a unity. Igazából nem érdekel, hogy minek hívják az adott munkához való felületet (jópárat kipróbáltam huzamosabb ideig, tehát van tapasztalatom a használatukban és az sem igazán érdekelne, hogy ha teljesen új lenne, de ahhoz ragaszkodom, hogy könnyen, és SZÁMOMRA produktívan lehessen használni és ne akadályozzon a munkámban. Illetve ha ez nem megoldható defaultként, akkor át lehessen állítani. Pl át lehessen rakni a jobb oldalra a tálcát vagy épp tudjak váltani egy kattintással BÁRMELYIK asztalról BÁRMELYIK asztalra.
Az baj, bár végül is ez a normális, hogy mindent érzelmi alapon döntesz el. Ezért találok benne ennyi ellentmondást.
Kétség kívül az érzelmeim nagyban befolyásolják Pl a microsoftkról kialakított véleményemet. Ám sajnos ezen érzelmeket a puszta tények idézik elő vele kapcsiban, amiről javarészt bizony a Microsoft tehet és az ottani döntéshozó emberkék.
Ami a felületeket illeti az legkevéssé sem érzelmi kérdés nálam, hanem színtiszta gyakorlati kérdés. Azaz nem értem, hogy miért kötelező nekem megszoknom, hogy A-ból B-be miért kell C-t is meglátogatnom, amikor én nem akarok C-be menni - és egyébként megoldható lenne ha akarnák - hogy ne kelljen C-be vándorolnom mielőtt B-be érek. Nyilván ez helyes kis eyecandy a telcsin, de munka közben zavaró, hogy meg kell néznem majdnem minden munkaasztalt azért hogy az elsőből elérjek az utolsóba. Nem akarom, mert egész egyszerűen hülyeség, felesleges időveszteség ha tudom, hogy melyik kell nekem (márpedig tudom). Ugyanez, a többször megnyitott alkalmazásokkal. Ha dolgozom, akkor nem akarok lapozgatni az alkalmazások között és tapétából sem akarok válogatni, mert ez is lassú a véletlen elrendezés miatt, hanem azokat használni akarom és ezek elérését lassítja a Unity. Ha ezeket be lehetne állítani benne (hogy ne így kezelje őket), akkor tőlem maradhatott volna, de sajnos nem lehet. Ergo röppent a deszktopról és mindaddig röppeni is fog, amíg ezt nem tudom beállítani benne. Ha sosem lesz benne ilyen funkció, akkor sosem fogom használni. Ilyen rém egyszerű. Használok helyette XFCE-t, Openboxot, vagy Cinnamont, ahol ezt nem probléma beállítani/használni. Szóval felület ügyben a tudatos felülethasználat(munka) esetében tök mások a prioritások (legalábbis nálam), mint amikor nézelődsz a hírek között. Azaz az univerzális felületet (Unity) a felületen belüli és/vagy felületek közötti választhatóság/beállíthatóság nélkül hülyeségnek tartom. A Unity pedig nem a fexibilitásáról/aprólékos beállíthatóságáról híres.