Attila55A virtuális gép okés, de csak akkor ha a felhasználó könyvtárán belül nem rejtett könyvtárban van (vagyis a VirtualBox esetén az alapértelmezett tárolási hely nem jó, viszont könnyedén megváltoztatható). A rejtett könyvtárakból továbbra is 8 MB-os limittel vesz bele fájlokat, viszont a nem rejtettekhez is lesz kivételi lista, kifejezetten a Live-hoz. Plusz nem kell a Live rendszer elkészítéséhez előzetesen visszaállítási pontot készíteni, mert az független lesz tőlük, és a futó rendszerből készül.
A jelzett problémáddal nem kezdtem eddig semmit, viszont tesztelésnél volt, hogy nem mindig indult el a grafikus felület. Ezt nem tudtam mihez kapcsolni, mert ugyanolyan indítással utána meg jó volt, plusz kézzel indítva is (start lightdm). Remélem, hogy ezzel nem lesz gond.
A RAR-os megoldás a tied, de a kapott méret nem nagyon lesz kisebb, hiszen a rendszer képe egy már amúgy is tömörített fájl. Én elárulhatom, hogy kifejezetten Linuxos megoldásokban gondolkodom, a Windowszal való szoros és feltétel nélküli kompatibilitás teljesen hidegen hagy. Ezért sem NTFS-t használok mondjuk, hanem ext2-t. Habár valószínűleg mindegy lenne, mert egy pendrive-on két partíciót a Windows nem is kezel ha minden igaz.
A plusz squashfs fájl odahelyezhető felőlem a másik mellé ha gondolod, vagy egyéb megoldással is feljuttathatsz a pendrive-ra plusz adatokat mentési célból. Onnan aztán kedved szerint visszamásolhatod őket a helyükre ha kell.
A további ötleteidet nyugodtan írhatod ide is, a későbbiekben pedig megfontolom őket. Mint ahogyan egy másik topikban is írtam már, értetek is dolgozom, de nem nektek.
Most pedig megyek vissza a Systembackhez, mert így is rengeteg időt elvettek ezek a válaszok.