Sajnos van egy nagyon huje kerdesem: Szep lassan pakolgatom at a Particioim Ntfs-rol Ext3 ra es ott utkoztem problemaba h jogosultsag miatt nem hadja felcsatolni az ujj particiot, felcsatolom Terminalbol (root) de ujraindulaskor ismet el kell jatszodnom... a kerdes: hogyan lehet beallitani az automountott friss Ext3-as particiokra??? (elnezest az almasagomert de nem kaptam ertekelheto valaszt mashol)
Meghajtók automatikus csatolása 8.04
Fram3Szia! Az új partíciód csatolási pontja legyen pl. /media/ujparticio az eszköz elnevezése pedig /dev/sda6. Az /etc/fstab fájlba ezt így is beírhatod egy sudo gedit /etc/fstab kiadása után /dev/sda6 /media/ujparticio ext3 defaults,umask=007,gid=46 0 1 (az előző kifejezés egy sor) Ha az UUID számmal történő megadás tetszik jobban, amit a Hardy eredetileg használ, akkor kiadod terminálban a sudo vol_id -u /dev/sda6 utasítást, ami visszaadja az UUID számot (nálam : b42d5ee2-3bbe-4584-bd33-d34636e16b04) és ezt helyettesíted be az előző kifejezésbe a következő módon UUID=NUMBER_ID /media/ujparticio ext3 defaults,umask=007,gid=46 0 1 vagyis behelyettesítve (az én esetemben) UUID=b42d5ee2-3bbe-4584-bd33-d34636e16b04 /media/ujparticio ext3 defaults,umask=007,gid=46 0 1 Remélem érthető és nem ejtettem hibát. Gyuri
Ha jot nem is de rosszat sikerult csinalnom... szerencsere keszitettem backup-ot az fstabrol... valami grafikus modja nincs ennek, vagy valami progi mert ahanyfelet olvastam annyi fele valasz es nem igaz nmuxik egyiksem! vagy enyit bakiznek???
Sziasztok! Az automatikus csatolás hiánya nagy valószínűség szerint az fstab miatt van. Most telepítettem az ubuntu Hardy Heron-t és egy 90 gigás fat32-es partíciót nem csatolt fel automatikusan. Kézzel kellett megtenni helyette. Aztán megnéztem az fstab-ot és ott azt láttam, hogy egyszerűen csak olyan helyre próbálta automatikusan felcsatolni szerencsétlen rendszer, ami nem is létezik. Megadtam egy létező helyet és működik. Persze ahogy elnéztem ezt a fórumot, ezt kb 1000-en leírták már. :-) Gondoltam leírom 1001-edikként is. :-)
hali. én egy iso-t szeretnék automatikusan csatoltatni rendszerinduláskor, de nem reagál a munkamenetekben beállítottra. próbáltam fstab-ban de az ott ugyanúgy beírt parancs sem hajtatja végre. hogy oldhatom meg? (egyszerűen)
sziasztok Arra van fstab trukk, hogy a bedugott pendriveot automatikusan fellmountolja a 7.10 ben nekem ez mukodott , most meg ha be is mountolom irasvedett lesz ...:(
garferiÉn is néztem de ebből nekem nem sikerült kibogarásznom semmit. Lehet hogy túl béna vagy csak túl fáradt vagyok hozzá mire gép elé jutok. a google mindig az első nálam, de ez a google a barétod dumát szerintem naponta milliószor ellövik. Kezd unalmas lenni.inkább nem kérdezek többet nehogy mégegyszer mondja ezt valaki mert már a falramászom tőle.
http://kapucsino.uw.hu/keptar/egyeb4/csatolas.png Ezt az sdb4-et szeretném felcsatolni a /media/ures csatolási ponttal. Mit írjak be a terminálba?
younfoxEddig még 1x sem löttem el. :) Bocsi, ha kifakadtam, csak olyan egyértelműnek tűnt a megoldás számomra a linkelt fórumon. gksu gedit /etc/fstab Utcsó sorba: /képfájl_elérési_útvonala /media/mappa_ahova_mountolod udf,iso9660 user,auto,loop 0 0 vagy ha ez nem jó akkor ez: /képfájl_elérési_útvonala /media/mappa_ahova_mountolod udf,iso9660 user,loop 0 0 Üdv!
Sziasztok!
Full Kezdőként kérdezném az alábbiakat:
Kubuntu 8.04..lát minden partíciót (mondjuk automatikusan nem mountolja, de ez nem zavar), de az egyiket nem tudom írhatóvá tenni. Azért mert ezen van a swap?? V. az hulla mindegy..és a probléma megoldható??
Előre is köszönöm a segítséget.
(olvastam a topicot, de ez az fstab szerkesztés elég meredeknek tűnik!..szóval vm. olyasmi megoldást keresek, amivel nem nagyon tudom elszúrni a rendszert. A system settings-ben a lemez és fájlrendszer menüpontban nem lehet belőni valahogy??)
# /etc/fstab: static file system information.
#
#
menopausaIgazából a swap partíciót nem is láthatod, ha jól tudom.
petipetyasudo mount /dev/sdb4 /media/ures