Ha jot nem is de rosszat sikerult csinalnom... szerencsere keszitettem backup-ot az fstabrol... valami grafikus modja nincs ennek, vagy valami progi mert ahanyfelet olvastam annyi fele valasz es nem igaz nmuxik egyiksem! vagy enyit bakiznek???

Fram3Szerintem jó volt amit leírtam, csak annyi lehet a probléma, hogy a példaként felhozott ujparticio könyvtárat létre kell hozni a media alá. cd /media sudo mkdir ujparticio majd kipróbálod azzal, hogy újraindítod a gépet. Gyuri

Sziasztok! Az automatikus csatolás hiánya nagy valószínűség szerint az fstab miatt van. Most telepítettem az ubuntu Hardy Heron-t és egy 90 gigás fat32-es partíciót nem csatolt fel automatikusan. Kézzel kellett megtenni helyette. Aztán megnéztem az fstab-ot és ott azt láttam, hogy egyszerűen csak olyan helyre próbálta automatikusan felcsatolni szerencsétlen rendszer, ami nem is létezik. Megadtam egy létező helyet és működik. Persze ahogy elnéztem ezt a fórumot, ezt kb 1000-en leírták már. :-) Gondoltam leírom 1001-edikként is. :-)

Quintipor# Entry for /dev/sda7 : UUID=35fc3ed0-2398-401a-a98a-9cffbba85906 /media/D ext3 relatime,errors=remount-ro 0 2 es igen ismetelten bebizonyosodott hogy az emberi hujeseg korlatlan :D Koszonom a tanacsokat habar maskepp van mint ahogy tanacsoltatok de igy tokeletesen mukodik...

Fram3terminal > id és kiírja... _______ warp

Ennyivel később: 15 nap

VarnagyKöszönöm szépen, a siker látványos! Nem tudoom hogyan jöttök Ti rá erre magatoktól, de néha már lelkismeret-furdalásom van, hogy így kihasználom a tudásotokat! :D Köszönöm szépen! Va

hali. én egy iso-t szeretnék automatikusan csatoltatni rendszerinduláskor, de nem reagál a munkamenetekben beállítottra. próbáltam fstab-ban de az ott ugyanúgy beírt parancs sem hajtatja végre. hogy oldhatom meg? (egyszerűen)

younfoxGoogle Is Your Friend! Első találat... Üdv! __________ Google It Or Not Google It, That Is The Question! ^^ Just F*cking Google It! | All Smart People Use Google :) How To Ask Questions The Smart Way?

sziasztok Arra van fstab trukk, hogy a bedugott pendriveot automatikusan fellmountolja a 7.10 ben nekem ez mukodott , most meg ha be is mountolom irasvedett lesz ...:(

vcsabaA pendrive-ot autómatikusan mountolja fstab szerkesztgetése nélkül is. De ha te így oldottad meg akkor tedd az fstab-ba a pendrive-os sor-ba ezt is a paraméterek közé: umask=0 Így már nem lesz írásvédett, feltéve ha a pendrive-on a pöcök ezt nem akadályozza meg...

garferiÉn is néztem de ebből nekem nem sikerült kibogarásznom semmit. Lehet hogy túl béna vagy csak túl fáradt vagyok hozzá mire gép elé jutok. a google mindig az első nálam, de ez a google a barétod dumát szerintem naponta milliószor ellövik. Kezd unalmas lenni.inkább nem kérdezek többet nehogy mégegyszer mondja ezt valaki mert már a falramászom tőle.

http://kapucsino.uw.hu/keptar/egyeb4/csatolas.png Ezt az sdb4-et szeretném felcsatolni a /media/ures csatolási ponttal. Mit írjak be a terminálba?

younfoxEddig még 1x sem löttem el. :) Bocsi, ha kifakadtam, csak olyan egyértelműnek tűnt a megoldás számomra a linkelt fórumon. gksu gedit /etc/fstab Utcsó sorba: /képfájl_elérési_útvonala /media/mappa_ahova_mountolod udf,iso9660 user,auto,loop 0 0 vagy ha ez nem jó akkor ez: /képfájl_elérési_útvonala /media/mappa_ahova_mountolod udf,iso9660 user,loop 0 0 Üdv!

Ennyivel később: 23 nap

Sziasztok! Full Kezdőként kérdezném az alábbiakat: Kubuntu 8.04..lát minden partíciót (mondjuk automatikusan nem mountolja, de ez nem zavar), de az egyiket nem tudom írhatóvá tenni. Azért mert ezen van a swap?? V. az hulla mindegy..és a probléma megoldható?? Előre is köszönöm a segítséget. (olvastam a topicot, de ez az fstab szerkesztés elég meredeknek tűnik!..szóval vm. olyasmi megoldást keresek, amivel nem nagyon tudom elszúrni a rendszert. A system settings-ben a lemez és fájlrendszer menüpontban nem lehet belőni valahogy??) # /etc/fstab: static file system information. # # proc /proc proc defaults 0 0 # /dev/sdb1 UUID=19186d80-e42c-458e-ab6f-bc83fc281edf / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1 # /dev/sdb5 UUID=77de041d-d7e8-42a0-8ed3-4b2a34a5ecc0 none swap sw 0 0 /dev/scd1 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0 /dev/scd0 /media/cdrom1 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0 /dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0

menopausaSwap és extended partíciókat ne próbáld meg mountolni! A kubuntu magától nem is próbálkozik ezzel. Nekem is Kubuntu van. Dolphin-ban a tárolóeszközöknél kattintok a partícióra, majd kéri a jelszavat, majd csatolja a partíciót, ezután a többi partícióra való kattintással az automatikusan mountolódik. Fstab fájlba a cd/dvd és floppy meghajókat nem kell berakni. A nem írható partíciód ntfs-re lett formázva? Nekem az ntfs-3g az alaptelepítéssel fel lett rakva, szóval mennie kéne. Mi van ezen a partíción, mire lett formázva, olvasni tudod?

Saboteur777Akkor a telepítésnél szúrtam el, hogy túl nagyra hagytam a szóban forgó részt..kb. 9 Gb.., azt hittem ettől még használható az a partíció! Érdekes, hogy amikor kézzel beállítottam a swap méretét qpartedel..akkor nem települt fel a rendszer (felénél elakadt a folyamat!!) csak azzal az opcióval ment fel, amit a telepítő ajánlott (fele-fele)! Utólag átméretezhetem, mert a swap csak a töredékét foglalja el? ;-) Klassz kis kérdések mi...Annyi legyen mentségemre, hogy imádom a linuxomat!!

menopausaSwap partíciónak 1 GB is elég, ez attól is függ, mekkora a fizikai memóriád. Nekem 768 MB ddr 1 ramom van, 1,2 giga swap partíciót csináltam, de igazából 512 MB is elég lenne. Ubuntu telepítésekor a kézi partícionálás részt szoktam kiválasztani, az a biztos.