Majdnem Ubuntu felhasználó
a mesterElnézést, nem tudtam, hogy részt venni azt jelenti, hogy fikázol másokat. Ez nekem is menne.... Másrészt meg nemrég még az volt az aláírásod, hogy az ubuntu azt jelenti, hogy nem tudom konfigolni a debiant. Ha lenne ismereted arról mi a különbség disztribúció és disztribúció között akkor nem írtál volna ekkora baromságot. Ugyanis konfigolni egy debiant pár billentyű lenyomása, ahogy egy ubuntut is. Amit utána csinálsz, dns, dhcp, web szerver beállítása az már teljesen független a disztribúciótól. Másrészt meg mivel a szervert üzemeltetőknek nem az ubuntuval szokott gondjuk lenni vagy debiannal vagy akármivel hanem az adott progival amit konfigolnak. Így hát apache, nginx, postfix, samba, stb. fórumokon segítek nekik, mivel ott nem a disztribúciók meg egymás fikázása megy mint itt. Próbáltam segíteni itt is de a kérdező válaszra se méltatott amikor visszakérdeztem tőle vmit. Ha válaszolnak is napok múlva. Ennek így itt nincs értelme, a bemutatkozó részben láttam, hogy csak a szapulás meg a fikázás megy és érdekes módon ott is élen jártál ebben.
vadonkaCsak egy két megjegyzés a végére. Az a mondat értelmezése annyi, hogy a Debiant használók húzzák az Ubuntut használókat, mert azért használnak Ubuntut, mert nem tudják konfigurálni a Debiant. Nem kell ennek nagy feneket keríteni, ez egy sima évődés, cukkolás. Régi duma. „Próbáltam segíteni itt is de a kérdező válaszra se méltatott amikor visszakérdeztem tőle vmit. Ha válaszolnak is napok múlva. Ennek így itt nincs értelme” Igen, és ez például sok vitához vezet. Főleg amikor nem válaszol, pedig látod folyamatosan az aktív felhasználók listáján. Akkor vitákba tud torkollni az is, amikor eleve olyan kérdést tesznek fel, aminek se füle, se farka. Ráadásul pocsék helyesírással. Aztán silabizáld ki, hogy mit is akart írni. Bezzeg ha te adsz neki olyan választ, főleg parancsot, amiből hiányzik a szóköz, vagy felcserélsz betűket. Mindjárt vagy ám minden, csak jó és segítőkész nem. Rengeteg olyan topik indul, amire a válasz rövid keresés után, megtalálható lenne a fórumon. Van olyan, hogy már az első oldalon ott van egy ugyan olyan. Ekkor nyilvánvaló, hogy nem keresett, bármit is mond, csak el akarja végeztetni mással a munkát.. Megindul a vita, ha odaírod, hogy volt már, és egy linket adsz. Mert a google-s link sértő. Az utólagos vitaolvasás, már becsapós, mert sok beszólást rejtenek a szerkesztők, igy már a későbbiekben nem állapítható meg mi is volt az ok, hogyan is kezdődött. Egy példa, ami bennem megmaradt. Feltettek egy kérdést. Többen javasoltuk, írja be a sudo fdisk -l parancsot, és mutassa meg. Egész nap látszott az illető az aktív listán, de nem volt hajlandó válaszolni. Majd délután beírta, Hogy: „Na sikerült megoldanom a problémát a segítségetek nélkül is.” Na ekkor kitört a vita. Ezután jött egy általam egyébként nagyra becsült fórumtag, aki csak a vita végét látta, és beírta, hogy amit itt ti műveltek segítségnyújtás címén , az felháborító.
rapfenDe ez nincs ám így minden fórumon. Elmész az ubuntuforums.org-ra és már ott is teljesen más a hangvétel, pedig az sem kimondottan a sysadminok kedvelt eszmecsere oldala. Csak a magyarok tudnak ilyen pökhendiek és kötekedőek lenni. Ez jellemző ránk...Sajnos többnyire mindig annak a legnagyobb a szája és az veri magát a legjobban aki a legkevesebbet tud érdemben a dologhoz hozzáfűzni csak egyszerűen muszáj neki a középpontban lenni, bármilyen áron.
"És, ha még azt is írnád, hogy „nem is vagyunk ilyenek”, ki hinné azt el ezek után?” Én "Ubuntu" vagyok másokkal szemben, mert meghagyom nekik a választás szabadságát, mindenki higgyen amit akar. És azért használok Linuxot mert jó.
vadonkaPerszeee... csak mi magyarok vagyunk ilyen pökhendiek, hát hogyne... "Sajnos többnyire mindig annak a legnagyobb a szája és az veri magát a legjobban aki a legkevesebbet tud érdemben a dologhoz hozzáfűzni csak egyszerűen muszáj neki a középpontban lenni, bármilyen áron." Erre szeretnék most egy konkrét példát is látni...
+1 Az én véleményem, hogy Magyarországon a fórumokat chatelés helyett használják az emberek. Külföldi Ubuntu fórumokon nincs ekkora rizsa. Ha valaki tudja a kérdésre a választ, leírja. Ha nem tudja, nem ír be félválaszokat, főleg nem kezd el kötözködni a kérdésben található hibákon.
kurruAttól hogy valakinek nem tetszik pár fórum hsz, még használhat egy oprendszert. Van sok másik fórum, ami más jellegű, lehet választani. A kérdezőnek kicsit fura a felfogása, ez kb. olyan hogy pl: hiszel istenben, imádkozol stb, aztán hallasz híreket a pedofil papokról, és emiatt hagyod az egész vallást a fenébe :) Hatásvadász, emiatt kár volt regisztrálnia.
vadonkaAz emberek természete ilyen, a sokszínűség és a látásmódok mássága miatt kialakul rengeteg vita. A vitapartnerek intelligenciája meghatározza a beszélgetés "minőségét". Más fórumokon is ugyanez a helyzet, csak ott erősebb jóval a moderáció. Itt is lehetnénk nagyon szigorúak, csak a jó szakmai hozzászólásokat hagynánk meg, mindenfajta személyeskedés nélkül. Egy ilyen döntéssel viszont az emberséget, a közösséget tüntetnénk el. Hagyjuk a vitákat kibontakozni addig, amíg normális keretek között folyik.
kurruSok esetben a fél válaszok egyfajta rávezetést jelentenek a megoldásra. Úgy gondolom, amire magadtól jössz rá némi segítséggel, sokkal nagyobb sikerélményt jelent (főleg egy kezdő, lelkes felhasználó számára). A "küzdelem" után a megoldást egy életre megjegyzed, ellentétben a kézhez kapott megoldással, amit csak be kell másolni a terminálba.