Szervuszok! Xubuntu 12.04-ről 14.04-re frissítést követően jelentekezett ez a gond: Az értesítési területen a panelomon sikerült elérni, hogy megjelenjen a 12.04-ről frissítés után eltűnt skype és dropbox ikon, de az nm-applet, qbittorrent és amarok bilétákat sehogy sem tudom ugyanerre rábírni, csak úgy, ha rendszergazdaként indítom el azokat terminálból, akkor szépen mennek. A qbittorrent szerepel az értesítési terület tulajdonságainál az ismert alkalmazások közt, és az elrejtés oszlopban sincsen pipa, az amarok abban sincsen benne. Az orage, opera, exaile szépen látszik, működik, ahogyan kell. Az amarokban és a qbittorrwntben is beállítottam a tálcára helyezést. Valamilyen beállítást kell ledarálnom? Vagy az értesítési területen kell valamit átvariálni? Az amarokot pl. már újratelepítettem, az összes amarok nevet tartalmazó fájlt is töröltem, konfigokat is, ezt is töröltem:
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/xfce4/panel-plugins/libsystray.so
~/.config/xfce4/panel/systray-*.rc
Az értesítési terület az én nevemben fut:
PID USER
2645 felhasznaloen panel-24-systra
Itt látható a terminálban kiadott amarok parancs kimenete.
Ez pedig a --debug kapcsolóval kiadott változat.
pgrep -la systr
2525 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/xfce4/panel/wrapper-1.0 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/xfce4/panel/plugins/libsystray.so 13 18874403 systray Értesítési terület Terület, ahol az értesítési ikonok megjelennek
pgrep -l systr
2525 panel-13-systra
Nem lehet, hogy a gnome vagy kde-s értesítő területekkel, ha van ilyenem, ütközik valami? Igyekeznék kiirtani ezeket a kereszteződéseket.
Tudnátok segíteni vagy ajánlani fórumot, ahol xfce4 ezen gondjával kapcsolatosan tudnak segíteni?
Elég nagy könnyebbség, ha ezt be tudom állítani.
Xubuntu 14.04, Xfce4.10