Systemback V.
csuhas32Az eddig elkészült rész jó lesz első lépéseknek. Aztán kicsit elkülönülve jöhet az egyes funkciók (rendszer-visszaállítás, -másolás, -telepítés, stb...) kivesézése, beleértve a terminálos felület bemutatását. Semmiképpen sem akarom egyben hagyni ezeket, mert akkor egy átláthatatlan szöveghalmaz lenne. Szétválasztva pedig könnyen ellehet olvasni azt a részt ami éppen aktuális a felhasználónak. Ha éppen átakarja valaki másolni a rendszerét, akkor minek olvasson a visszaállításról, ugye.
KendekSzivesen olvasnám az egészet.Nem használtam még a programodat,de fogom.
KendekAzt terveztem el magamban,hogy A-Z-ig minden lehetőségét ki fogom próbálni a szoftvernek.Persze először nem a naponta használt gépen,nem azért mert nem bízok a programban,inkább magamban nem.Remélem hamarosan odaérek. Lenne egy kérdésem is,hogy csak Debian-Ubuntu vonalon érhető el a program?
emergelekAz jó lesz ha mindent kipróbálsz, akkor te egy nagyon jó tesztelő leszel. :D Az elsődleges támogatott platform az az Ubuntu (mivel én azt használok), aztán a Debian (mivel eléggé hasonlítanak). Minden olyan disztribúcióval működhet amik ezekre épülnek. Másféle rendszereket viszont nem áll módomban támogatni, mert az specifikus megoldásokat kívánna meg. Egymagam mégsem követhetek nyomom százféle operációs rendszert.
KendekArra gondoltam,hogy leforgatható-e forrásból.Azt persze nem várhatjuk el tőled,hogy mindenhová elérhető legyen.
KendekOkés értem,majd jelentkezem a továbbiakban.Köszi szépen.
Szia Kendek! Kipróbáltam a legújabbat: v1.0.0.131 Debian 7.5 (64 bit) LXDE+LXQt részben Jessie upgrade, .deb csomagokból, a függőségeket a Debian teszt tárolókból telepítve. A rendszermentési kisérletre ezt adja: A Live rendszer készítése megszakadt! A folyamat közben kritikus változások következtek be a fájlrendszerben. Systemback error Ezt miért csinálja?
UhubianMivel tud megfertőződni fix iso képfájl,ami ráadásul egy linux live redszer? Nekem nagyon faramuci ez az oldal. http://uhubian.hu/ Letöltési oldal.
UhubianÉn sikeresen elvégeztem az aktuális Debian testingen a Live rendszer készítést. Ami utána sikeresen be is bootolt, mindenféle hiba nélkül. De ha két másodpercen belül jelentkezik a hiba, akkor valami még az új initrd.img fájl létrehozása előtt történik vele. De akkor még csak tisztítja a munkakönytárat a maradványoktól, meg létrehoz pár könyvtárat és fájlt. De tény, hogy ha ezek nem sikerülnek, akkor ezt a hibát dobja. Esetleg a kernel másolásával lehet még gond, a /boot könyvtárban mi az aktuálisan használt kernel vmlinuz fájljának a teljes neve?
UhubianÍgy már kicsit nehezebb kiszámolni, hogy hol tart, de vélhetően ott, hogy előkészíti a terepet az egymenetes rendszerkép létrehozásához. De itt azért több ponton is elakadhat ami miatt megáll a folyamat. Ha van kedved segíteni a hiba felderítésében (bár egyedül nem fog menni), akkor holnap teli irkálom debug kimenetekkel, aztán kiderül, hogy hol adja meg magát. Ma már sajnos nem fog menni, mert mennem kell aludni. :-(