egy.jatekosMire? Dual-boot-ra?
Egy játékos története a „susnyákos” Windowszal
lev258Olyasmire
egy.jatekosFelrakod a Win-t, aztán meg az Ubuntut másik partícióra. Ennyi. Ha már fenn van az Ubuntu, akkor Windows-t másik partícióra, aztán meg Grub újratelepítés Live-ről. Semmi bűvészkedés nem kell hozzá. Még annyi, hogy az XP csak elsődleges partícióra hajlandó települni.
lev258Szóval scratch-ből csak grub reinstallal?
egy.jatekos"scratch-ből " ?
trtAzt már ne is említsük, hogy a "from scratch" kifejezés nagyjából azt jelenti, a legelején elkezdeni. Szóval ebben a környezetben értelme sincs, hacsak operációs rendszerek helyett nem a Grub telepítésével akar kezdeni. Jobban meggondolva, bár a Grub kicsit minimalista, nekem azért tetszik. Persze nem akarom órákig azt nézegetni. Szóval a kérdező, ha lehet, fejtse ki bővebben a mondandóját, mert más témákban is igen szűkszavúan fogalmaz, én pedig már elvesztettem a varázsgömbömet szomorúságomban, amikor Dr. Szöszi távozott a fórumról.
rapfenNem ennyi ideig. Tudod, az ember soha nem lehet mindenben teljesen bizonyos, a tévedés jogát mindig fenn kell tartani. Nem mindegy, hogy 98 vagy 99,999 százalékosan biztos a dolgában... :-) Hmm, a másik lehetőség: (annak idején) a végleges kitiltás? Erre nem is gondoltam, nem olvastam tőle soha semmi olyasmit, ami még pár napos, átmeneti kitiltásnak sem adhatna alapot...
A komplett XP megvan,de mivel amire raktam az ubit az volt a "rendszerindítás"partició(ntldr,boot.ini,autoexec.bat),az sdb az a "rendszer" volt, és a "maradék" ami az sdb-n van az betölthető, ha a bat és ini fájlt megcsinálom neki? Bár a win az ntldr nélkül szerintem nem fog elindulni.