Hello ! Kubuntu-14.04.1-desktop-i386 -at próbálgatom nemrég óta és számomra kényelmetlen hogy a jobb gombos menüben nincs "Törlés" pont csak "Áthelyezés a kukába",stb.. Hogyan lehetne ide betenni a többi közé a Törlést is ?

csuhas32Ennyire azért nem vagyok amatőr...ezt tudtam. Én egerészni szeretek,nem billentyűket nyomogatni.

attilasÉn eléggé amatőr vagyok, csak ezt a számomra egyszerű megoldást ismerem és használom. Remélem lesz valaki, aki hajlandó belebonyolódni a menüszerkesztésbe, hogy egerészve is meg lehessen ezt tenni.

attilasEzt próbáltad? https://forums.opensuse.org/showthread.php/477998-Adding-Delete-option-to-Dolphin-Menu-%28KDE%29?p=2484265#post2484265

csuhas32(Sokan a törlést kukába helyezésnek értelmezik, számukra van ez a menüpont. Ha teszünk mellé egy totál delete gombot, akkor holnap jönnek, hogy véletlenül mellékattintottak, igazából nem is akarták véglegesen törölni. Mindenkivel nem lehet egyszerre jót tenni.)

attilasAzt csak remélem, hogy a Dolphin-on is így működik.: "Ha gyakran kell fájlokat törölnie a Kuka használata nélkül (például mert gyakran dolgozik érzékeny adatokkal), akkor felveheti a fájlok és mappák helyi menüjébe a Törlés bejegyzést. Válassza a Szerkesztés ▸ Beállítások menüpontot, és válassza a Viselkedés lapot. Jelölje be a Törlés a Kuka megkerülésével négyzetet."

dolphin/preferences/services alatt beraksz egy pipát a delete elé és egjelenik a jobbgombra. Alul a download new services feldob egy csomó lehetőséget (pl. root jogú bizgeréket). Érdemes szemezgetni benne, mert ha felveszed őket akkor tulajdonképpen mindent lehet jobgomb kattintgatással vezérelni.

duncanxKöszönöm mindenkinek a segítséget! Nálam itt találtam meg ezt a menüpontot: Dolphin-Beállítások-Beállító ablak-Szolgáltatások-Törlés Egyre jobban tetszik ez a Kubuntu,tud ez mindent csak jó helyen kell keresni.

Ennyivel később: 7 év