simanzoliNem, tényleg nem ismerem mindegyiket...
Nos ha ez a véleményed a hozáállásomról, valószínüleg nem olvastad el a postjaimat erről avyg nem étetted meg az összefüggéseket amikre próbáltam rávilágítani, máskülönben logikai úton nem alátmasztható a kijelentésed...
A fiad informatika tanára egy idióta... énmeg több mint fél évtizede nem is láttam vindózt, csak képernyőképekről, én bűnöm, én igen nagy bűnöm... Linuxot használok (és igen, bütyölgetem) terminál nélkül... Ennek semmi köze a tanulás szeretetének kiöléséhez, nem fogja senki úgy megszeretni a tanulást ha kényszeríted! A terminálozz vagy menj vindózozni hozzállás pontosan olyan mint a nem kattintasz ikonra szóval egyes... Egyik sem jobb a másiknál, ugyan olyan szélsőség, csak más módon beszűkült embereket generál...
Legyen a terminál szabad választás, ne pedig kényszer, és használja akinek kedve van hozzá, a grafikus felület megoldásai nem ördögtől valóak, és ha tömegek nem lennének elriogatva terminállal mert pl egy kőművesnek lehet nem szimpi (tudom, kőműves vindózozz -ez az új ubuntu és fsf irányelv), akkor a több felhasználó közül a nagy számok törvénye alapján többen megtérnének terminálra amennyiben érdekli őket az a fajta hobbi/szakma/kihívás...
Én tanultam meg már scriptelési nyelvet önerőből, mindenféle külső segítség nélkül.. Egy fórumra nem írtam, nem kérdeztem, inkább kiizzadtam magamból mert a felfedezés, a kísérletezés, és az hogy egyedül oldottam meg hatalmas örömet okozott, és egy közepes városnyi embertömeg használja világszerte némely dolgomat egy játékban... mindegy... lehet rossz embernek mondasz dolgokat, mert nem érted a lényeget...
A lényeg a dolog barátságosabbá tétele, hogy azzal megfertőzve nagyobb, szélesebb réteget, esetleg többen elmerülhetnek a nem" lagyos vízben" is később önkéntes alapon, de erőszakkal nem kéne beledobálni őket, hogy "forró vagy hideg víz, vagy a linux nem neked való vindózozz"...
Nos nem biztos, hogy bárki meg akarja fosztani magát az újdonság varázsától, a kőműves is lehet hogy egy 3d-s modellezőt akar megtanulni használni isten tudja miért, lehet szeretne épületeket modellezni (tudom vindózozzon ha nem akrja terminálból telepíteni és indítani, mee langyosvizes agyhalott)