Kedves Mindenki!
Bizonyára nagy ellenérzéseket fog kelteni néhány emberben eme leírásom, de az elmúlt néhány napban rendkívül érdekes irányba fordultak az emberek.
Amennyiben bárkinek sérteném a kis lelkét, előre is elnézését kérem.
1. Ez az oldal teljesen önkéntes alapú. Senkin nem lehet számonkérni, hogy ha ír valamit, azt miért teszi, ha nem ír valamit, azt miért nem teszi. Senki nem kap érte fizetést, ha segít valaki másnak, ugyanakkor senki nem kap levonást, ha valamilyen okok miatt nem teszi azt.
2. A közösség tagja az, aki értelmesen hozzá tud szólni egy-egy adott fórumtémához, úgy hogy társainak megadja a kellő tiszteletet, valamint a moderátor nem fog vicsorogni a beírásán.
Nem a közösség tagja az, aki segítségért jön ide, miután megkapta nagy ívben tojik a portálra.
3. Ha valakinek nem tetszenek az itt folyó dolgok, tegyen ellene! Egy-egy figyelmeztetést bárki írhat akár PM-ben is! Nem hiszem, hogy bárki elképzeli, hogy egy önkéntes moderátor, aki x helyen dolgozik teljes gőzzel, itt is maximálisan át tudja nézni azt a napi 1-2 ezer hozzászólást.
4. Amennyiben valakinek túl érzékeny a kis egója legyen kedves beszélje meg a "károkozóval" PM-ben a dolgot, kérje meg a moderátort, hogy távolítsa el a hozzászólást, vagy akár az egész témát, ne szóljon már erről az egész fórum, vagy blog.
5. Kedves kezdők! Nem csodálom, hogy mindenkinek kivan a t@ke a kérdéseitekkel. A legtöbbször annyira nem értek rá, hogy utánakeressetek a már (ezen a fórumon) létező megoldásra. Legyetek kedvesek először keresni, aztán kérdezni. (Én most sem vagyok pro, de ha valami érdekel, akkor először google!) Hja kérem, keresni már csak tudtok!
6. Visszajáróként (szinte minden nap bekukkantok, mert érdekes dolgok is szoktak ám megjelenni a fórumon, pl.: SMplayer, Hunspell, meg a többi) már attól van herótom, hogy mindenki látványosan felcsapja a farkát, hogy már pedig ő most aztán soha nem jön ide. Rendben, menj. Majdnem írtam egy cifrát erről. Annyi IQ-d legyen, hogy mindezt csendben teszed, mert jóllehet a rendszert szereted és egyszer még szükséged lehet az itteniek segítségére.
Személy szerint ezzel a portállal kapcsolatban a kezdők érthetetlen kérdéseit leszámítva CSAK POZITÍV véleményem van. A törzsmag nagyon segítőkész, pedig egy fillért sem kapnak érte.
7. Nem a moderátorokon múlik elsősorban az oldal sorsa, hanem rajtunk. Ha én normálisan csinálom a dolgomat, akkor ideális esetben a moderátornak semmi dolga. Ha paraszt vagyok, akkor ban-olni kell. Kész.
8. Láttam olyan írásokat, hogy felállt a hátamon a szőr és a szekrényben csőre töltött a puska. Vazze! Kultúrnépség! Legyetek kedvesek egyszer legalább átolvasni mit küldtök be! Itt a tanyán a legutolsó földművelő ember is helyesebben képes írni. Ne haragudjatok, de felháborító. Hány iskolája van némelyiknek? Általános 3? Akkor mit akar linuxozni?
9. Ajánlom a kezdők és persze mindenki figyelmébe: http://wiki.lme.hu/lmewiki/index.php/A_Linux_nem_Windows
10. Amennyiben szeretnénk, hogy a portál ne essen cafatjaira mindenkit szépen megkérnék, hogy gondolja át mit akar ettől a fórumtól. Személy szerint sajnálnám, ha a beözönlő kezdők még jobban szétzilálnák a jelenleg is áttekinthetetlen tematikát, ugyanakkor a pro felhasználók kezében a kulcs a megoldáshoz. Nem kell egy kezdő felhasználót RTFM-el elküldeni a bélbe, ha egy új topicban nyit egy 300-szor megválaszolt kérdést, nem kell neki segíteni, csak leírni, hogy erre már van válasz, keresd meg.
Akinek mákvirág lelke van azt pedig sorry, ennél sokkal nagyobb sallerokat fogsz még kapni.
Elnézést kérek mindenkitől, senkit nem akarok megbántani. Nem kell válaszolnod, ha nem akarsz... :)
Ha pedig be akarsz szólni, tedd meg nyugodtan, bírom a kritikát.
Üdvözlettel: Szeemee