faluKöszi egyenlőre úgy néz ki már nem szaggat :D

a mesterAz angol oldalakat nem szoktam nézegetni, mert nagyon nagyon alap szinten tudok angolul és, ha valami picit is komolyabb van leírva nem értem :D

ZurzanAkkor a feladat adott: az angolt és a linukszot egyszerre, párhuzamosan tanuld. Egyenlőre :)

• falu válaszolt erre.

Van egy olyan problémám, hogy valamiért nem nyílik meg a rendeszerbeállítások. Ha újraindítom elindul, de utána valamennyi idő után megint nem nyílik meg.

ZurzanMiért kell ott kutakodj? (Jó, tudom, hogy az nem rendes működés, hogy nem nyílik meg.) Akkor próbáld meg terminálból indítani, jellemzően elpanaszolják a bajukat ott a programok.

HtibiMost megint újraindítottam. Azért kutakodtam, mert telepítésnél valami elronthattam és a dátumot egy számomra ismeretlen nyelven (szlovákra vagy szerbre tippelek) írja és azt próbálgatnám visszaállítani. Terminálból hogyan lehet megnyitni? :)

HtibiJa meg persze a gyorsbillentyűket állítgatom :D

ZurzanÉn MATE-t használok, nem tudom nálad mi a neve. Elindítod rendesen, és megnézed a névjegyét. Vagy megvárod, míg egy olyan vetődik erre, aki az alap Ubuntut használja és tudja, mit kell keresni. A terminálba begépeled a nevét egy adott programnak és Enter. Elindul, ha köhög, akkor a terminálban kiír ezt-azt (nem kötelezően, de szoktak). Ez szokott segíteni a hibakeresésben. (Ha bezárod a terminált a program előtt, akkor az innen indított program is bezáródik, ezt jó észben tartani.)

faluElkaptál... Engem... Kevés vagy te ahhoz. Nem érted... Egyenlő mértékben tanulja mindkettőt. (Mellesleg Ő használta rosszul a szót, Nekije ménem szótál?)

• falu válaszolt erre.

a mesterSosem nem tudhatod, hogy az a kevés mihez is elég. Mindent meg lehet magyarázni, de nem mindent kell. (Mellesleg azért neked szóltam, mert te a_mester vagy, te ilyen könnyelműséget nem engedhetsz meg magadnak.)

faluEzzel az erővel nekem minden hozzászólásom alkalmával számonkérhetnéd a nickemet, mert akkor meg se kéne szólalnom

faluNekem szóltál, aki nem hibáztam. Nem engedtem meg könnyelműséget, helyesen használtam azt a szavat. (

a mesterMellesleg hová lenne a világ fejlődése, ha a mesterek tévedhetetlenek lennének?

Ennyivel később: 4 nap

a mesterKohn panaszkodik a rabbinak: Rabbi, te azt tanítottad nekünk, hogy a vajas kenyér mindig a vajas oldalával ér földet. Tegnap sokszor kipróbáltam, és csak nagyon ritkán esett a vajas oldalára. Rabbi: Mondd csak, Kohn, tökéletesen biztos vagy abban, hogy a kenyér megfelelő oldalát vajaztad meg?