dzoltan Nem ajánlom !...Csak megemlítem. Ma adták ki az ExTiX legújabb Intel Compute Stick-re tervezett módosított kernelű (és lehet egyéb) RAM takarékos LXQt kezelőfelületű verzióját. http://news.softpedia.com/news/you-can-run-extix-linux-with-lxqt-0-10-0-and-kernel-4-8-on-intel-compute-stick-510370.shtml (Az ExTiX live általában felhasználónevet / jelszót kér bootoláskor...ennek utána kéne nézni !)

https://www.dropbox.com/s/s4uvh92cveu3ubq/IMG_20161122_193410.jpg?dl=0 Navon nx11 ubuntu install megoldva

dzoltanNeked is jár a gratula ! :) Végül is, ezt a "mókolt" verziót sikerült feltenni ? (Úgy látom Xubuntu) Mi a titka ?

lala2A linuxium (mokolt) verzio. Csalafinta gep nagyon, es az iso is eletveszelyes :) (k. idegesito) ugyanis a vas x64, de az uefi -n van a korlatozas, csak 32 bites uefit enged :) a mokolt iso atverte! DEEEEE! Az iso meg csak 1920x1200 felbontasban megy, nem detektal! Ezert hdmi-out+lcd tv komboval tudtam felrakni, es beallitani. Mar csak az apm nem 100, kiirja az adatokat, de nem tudja lekerdezni az akksi toltottseget. Hiaba irja ki, hogy ki fia borja, mindig 100%. Minden mas working :)

peterhHmmm lehet én is így jártam? :O (fekete kép megint, de most nem működik a varázslat, pedig direkt mentettem a leírást :O )

lala2Közben felhúztam a lenovo miix3 tabletre is! Hang az nincsen, githubról fordítgatok. Ami a durva (mert rohadtul nem értem) hogy a gépben rtl8723bs wifi/Bt van, egyetlen githubos forrásból töltött driver sem jó :O (igaz azokat 4.5 kernelhez írták, és patchelik, de gond nélkül fordul a 4.8 -hoz. Ugyanis felütöttem az egészet 16.10-re (linuxorium alapja 16.04) és ahhoz forgattam ) Szóva la modul fordul gyönyörűen, modprobe szépen megeszi. Csak éppen nem megy! :O Azt írja not managed, ifconfig wlan0 up szerint operation not permitted, interfaceként nem jelenik meg csak iwconfigban (semmit nem tudsz csinálni vele) , rfkill list all szerint nincsen blokkolva. Feltúrtam a netet, 4 github forrásból forgattam meg, egyikkel sem jó, gyanítom nem a driver a ludas.

Ennyivel később: egy hónap

dzoltan"BIOS Defaultra állítás megoldva, kép visszajött :)" Le tudnád írni hogy hogyan sikerült? Én is ebbe a hibába estem.

Ennyivel később: 17 nap

dzoltanSzia! Le tudnád írni, melyik iso-t milyen progival milyen beállításokkal írtad ki pendrive-ra?

Ennyivel később: egy év

kotovicsbios default .. .letudnád irni? (a drop box töröltve. lett 404.) èn is át állitottam auto rol pcisre a videot...........

lev258A GPT és UEFI önmagában nem probléma. Ha van ilyen BIOS-ban, hogy "Windows 8 fast boot" azt ki kell kapcsolni. A pendrive elkészítéshez nem kell program az itt leirt a legjobb módszer. Valamint fontos hogy a rámásolt fájl hybrideiso legyen, sima iso nem működik. https://www.debian.org/releases/stable/amd64/ch04s03.html.en#usb-copy-isohybrid

ububoxJa! :) köszi, jobb lett volna nagy1 -nek linkelni a mai kérdésre.

Az összes főbb Linux disztrib GPT képes. Sokan már dobták is a 32 bites telepítőt, szóval már le se tudsz tölteni másféle telepítőt, mint 64 bitest, ami pedig ma már mind GPT képes. Az hogy nincs hozzá Windows driver, az mit jelent? Nem tudod hogy milyen hardver komponensekből áll össze így nem tudod hogy mit tölts le? Vagy tudod, hogy mik vannak benne, és nincs hozzá driver?

Ennyivel később: egy év

dzoltanSziasztok! Mire juttatok azóta? Navon NX11-esem van, és én is próbálok kísérletezni. Eddig ez a megoldás hozta a legbiztatóbb eredményt: https://medium.com/@realzedgoat/a-sorta-beginners-guide-to-installing-ubuntu-linux-on-32-bit-uefi-machines-d39b1d1961ec Nálam akadozás nélkül a Linux Mint Mate és a Lubuntu indult el. Települt is, csak mindig panaszkodott, hogy a grubot nem tudta telepíteni. Pendrive-ra és SD-kártyára próbáltam feltenni. Pendrive-ról el is indult, ha azt választottam, hogy EFI USB-ről akarok bootolni. Annyi csináltam ehhez, hogy kicsomagoltam egy 64 bites ISO-t egy üres Fat32-es pendrive-ra, és a „/boot/EFI/”-be bemásoltam a bootia32.efi fájlt. Ez a bootia32.efi fájl arra van, hogy elhiteti a rendszerrel, hogy 32 bites a 64 bites ISO, és akkor engedi telepíteni. El is szokott indulni, csak a grafika nem töltődik be. Egyelőre itt tartok. Legszívesebben SD-kártyáról bootolnék. Van valakinek valami javaslata? (Ha valaki próbálkozik ugyanezzel, számítson arra, hogy nagyon lassú a telepítés.)

SirálykaEgy próbát megér. Arch alapú, de van 32bites UEFI-s ISO is. https://condresos.codelinsoft.it/index.php/download

Sirályka„engedi telepíteni. El is szokott indulni, csak a grafika nem töltődik be.” Na várjál, jól értem, sikeresen feltelepült? Próbálod indítani a telepített rendszert és „csak a grafika nem töltődik be”? Mit jelent a „csak a grafika nem töltődik be”? Próbáld meg légy oly kedves tudatlanságomnak részletesen leírni, hogy mi történik onnan kezdve, hogy bekapcsolod a gépet, mit tapasztalsz. Azt szeretném megtudni, ha van egy telepített rendszered, akkor az meddig jut el, amikor megpróbálod indítani. Csak egy villogó vonal van a képernyőn? GRUB Splash Bejelentkezési képernyő Vagy kapsz egy promtot? Esetleg be lehet jelentkezni TTY-n? Vagy valamilyen üzenet esetleg a képernyőn? Ha lesz valami információ, akkor talán valakinek lesz valamilyen javaslata. Én most még tippelni sem tudnék, mert fogalmam sincs, meddig jut el a folyamat.

csuhas32Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat. A GRUB bejött. A helyreállító módba tudtam bemenni, ki tudtam választani a rootot is és a networköt, de mikor a normál indítás folytatását választottam, akkor ugyanúgy állt a fekete képernyő, mint a sima indításnál, a bal felső sarokban villogott a kurzor, és nem csinált semmit. Parancssorban maradva tudtam update-t és upgradet csinálni, de nagyon kevés szoftver volt elérhető.

emergelekKöszönöm szépen. Betöltődött a GRUB parancssora, tabulátorral ki tudtam listázni a parancsokat. Holnap megpróbálom telepíteni.