kopibagolyLátom, Te vagy leg közelebb ahoz, hogy megértsed amit mondani akartam.
Természetesen, tudatában vagyok a nehézségeknek az ötlettől a megvalósításig vezető úton. Többször volt részem egy-egy ilyen út megtételében, és megvallom, igencsak rögös volt. De legtöbbször bejöttek az ötleteim, meg is valósítottam legtöbbjüket.
Ismerem egy projekt megvalósítására akakult tím összeállításának súlyos problémáját. Ilyen tímet csak néhányszor tudtam "összehozni", legtöbbször 2 - 3 tagú volt a "csipet csapat", de baromira jó dolgokat valósítottunk meg. Ettől függetlenül, híve maradtam a tím munkának, mert ismerek néhány módszert ehez a munkamódszerhez, és mint írtam, jó tapasztalataim (is) vannak vele.
Ezért bátorkodtam felvetni az említett ötletet, gondoltam majdcsak akad néhány tím munkára alkalmas ember a fórum tagok között, aztán összevetjük amink van (a fejünkben), és - jó esetben sikerre visszük az általam feldobott ötletet, vagy ennek módosított változatát. Ezt majd a tím munka "ötletelési fázis"-ában eldöntjük, ahol "szabad az ötlet vásár"... Ezt szaknyelven úgy hívják, hogy "agyvihar".
Amint láthatod, nem csak süketelni akartam ennek az ötletnek a felvetésével. Számítok minden kreatív, tím munkára alkalmas fórum tag jóindulatú részvételére, legalább a megvitatás fázisában.
Hiszek abban, hogy eljön az az idő, amikor a szoftver cégek felhagynak az agreszív felhasználó vadászattal, és leszoknak arról, hogy félkész termékeket dobjanak piacra, majd örökös frissítésekkel kössék magukhoz a szegény naív vásárlóikat, aztán "fejjék" a pénztárcájukat...
Valószinű, hogy én azt már nem érem meg, tekintettel, hogy 69 éves vagyok. Mégis, az optimista "tervem", hogy megérjem a 88. életévemet, aztán agyő!
Ja, mint korábban is írtam, ennek az ötletnek megvalósításában nem biítos, hogy én is részt tudok (fogok) vállalni, nem vagyok annyira öntelt, de jó érzés lenne, ha valaki felvenné a gondolat fonalát és tovább vinné azt, mindenki (és saját) örömére.
Üdv.