kzprogProcesszor: q6700 Ram: DDR2 Bocsi, mi az a puppy?
Videók lejátszás közben akadoznak és lassúak is sajnos. Terminálban a rendszergazda jelszavát nem engedi beírni, kurzor csak áll
Köszönöm a reakciókat, még emésztenem kell azokat. Amúgy a gép Dell Optiplex 745, a win SSD-n van , a Xubuntu 20.04 64 bit meg egy 500GB-os HDD-n. A videókártya GT 730, ha jól emlékszem...
AntitalentumÉrtettem és köszi itt is!
a mesterIgyekszem és köszi szépen!
De hogy a kérdésre is válaszoljak: három lehetőséged is van 1 Nézd a win10 alól! (ja, hogy ott is szaggat! akkor miért várod el a linuxtól?) 2 Vegyél egy modernebb gépet! 3 Használj valamilyen minimalista linuxot, ami videólejátszásra van kihegyezve vagy arra alakítható (ezért javasoltam a puppyt, az arch-al is megoldható lehet, de azt bonyolultabb beállítani) A puppy-ról https://skamilinux.hu/category/puppy-linux/puplet/ Én ezt használom:(ez is linux, mint az ubuntu; pontosabban ubuntu 18.4 alapú linux): https://skamilinux.hu/hubi-pup32-9-t3-iso/ Ne telepítsd fel, pendrive-ról (vagy DVD-ről) próbáld ki! (ha esetleg beválik, még feltelepíthető)
kzprogKöszi a reakciót! Windows 10 alól jól mennek a videók. Skamilinux-ról még csak nem is hallottam. Jó ötlet kipróbálni is telepítés előtt, igaz.
A rendszergazda jelszavát vakon kell beírni terminálban. Semmit nem fog mutatni, csillagokat sem.
csabaspecialHová tűnt az "i5 3570k, 16gb ram, gtx 970, xonar dg hangkártya, 120gb ssd, 2tb-os és 4tb-os hdd-k," gép?
csabaspecialEz esetben szinte biztosan a videokártya-meghajtóra gondolnék mint a hiba forrása. Ugyan nem egy erőgép, de egy videolejátszás nem fog ki ezen a hardveren. (Én egy 13 éves HD3200-as integrált videokártyás gépet használok filmnézésre, ahhoz képest ez erős :D) A kulcsszó a hardver, sajnos a nyílt forráskódú nvidia meghajtó (a noveau) még nem az igazi, így telepíteni kell a zárt „gyári” meghajtót. Antitalentum ugyanezt mondta, csak tömörebben.
a mesterAz már sajnos nincsen meg, egyre ritkábban használom játékokra, komolyabbakra a gépet. Összeraktam magamanak egy olcsóbb, egyszerűbb gépet, elég ez nekem lényegében.