Windows 11 vs Linux laikusan
tenkes meghatodtam, meg sirtam is... (marketinges szofosas) az optimalis szo tetszik az egwsz katyvaszban a legjobban. Csak hasznaljatok, akinek ez kell.
Tényleg nagyon jó hír... Vegyek 75eFt-ért egy olyan laptopot, amelynél a 8 éves régi laptop (a procin kivül) nagyságrendekkel többet tud, és természetesen csak azok a progik kerülhetnek fel rá, amit az MS jónak tart - bomba üzlet.
tenkes
Ezt nézte/kipróbálta már valaki ? https://ibb.co/W011mkT (8 napja linkeltem)
Azt nem értem, MS miért csinált két egymásnak ellentmondó követelményt, mondom ezt úgy, hogy a laptoppom megfelel minden feltételnek, csak a CPU nem támogatott, de a másik paramétereket hozza. (természetesen ez csak költői volt) Simán tiszta telepítéssel fel ment, és nem nyafogott, hogy gari vesztés meg hasonló (5 éves gép, tehát nem érdekel a garancia). Fel ment tiszta telepítéssel és fut normálisan, kicsivel jobban fut a 10-nél.
Viszont a Rufus (ha jól tudom MS is ezt ajánlja boot pendrive készítésre) új verziói kiveszik a TMP2 meglétét. Gyerek minden áron ki akarta próbálni (játszik a gépén) és ezzel a módszerrel felment, gyors, bár mint tudjuk a játékokkal van némi gondja.
Amúgy MS anno a 10-nél nem azt kommunikálta, hogy nem lesznek új verziók, a 10-ben lesz minden újdonság?
zsolt160matizos Amúgy MS anno a 10-nél nem azt kommunikálta,
A csapból is az folyt, hogy az utolsó verzió, innentől "software as service", csak ez fog frissülni, nem lesz új verzió, csak hosszú idő alatt lényegében kicserélődik. De marad Win10 a neve.
Mint utóbb kiderült, ez hivatalos MS kommunikáció nem volt (vagy gyorsan eltüntették a nyomait, hogy ne legyen ciki).
Renget találat van arra, hogy "windows 10 the last version of windows", de ms domainből egyiki sem jön tényleg.
Szóval, lesznek még verziók, soha ne mondd, hogy "soha"
zsolt160matizos Én is azt szoktam mondani a lányoknak, hogy rajta kívül még csak el képzelni sem tudom az életem hátralévő részét. Idáig bejött.
- Szerkesztve
MS anno a 10-nél nem azt kommunikálta
Ahogy már előttem is írták, ez a kijelentés Jerry Nixon-tól ered, aki a chicagói Ignite konferencián így mutatta be a W10-et. Később kiderült, hogy ez vagy csak a saját véleménye volt, vagy azt gondolta túl, hogy akkoriban az MS a W10-el volt elfoglalva és nem tudta mikor és milyen formában lesz valami más a W10 után.
Üzletileg és műszakilag is teljesen logikus a W11, hiszen a W10-et bármennyire újítanák is meg, annak nem lenne olyan reklámértéke, mint egy új névnek, ill. az áttérés égisze alatt, egyszerűbben meg tudnak szabadulni a régebbi PC-k támogatásának végeláthatatlan terhétől is.
- Szerkesztve
tenkes
Csak találgatok, de nem lehet, hogy az MS azért tette ezt, hogy ne álljon elő az a szitu, mint anno, hogy felteszik a Windows 8 , 10 stb. rendszereket a Core2 -es gépekre, és aztán megy a picsogás, hogy milyen rossz a Windows? Innentől az lesz, hogy kb 7-10 évig támogatnak egy rendszert, azután vagy hagyd fent az elavult Windowst, vagy vegyél újat. Valamekkora igazság van benne.
A linuxokat se használhatod bármilyen öreg gépen.
A Linuxot hasznalhatod barmilyen kompatibilis gepen, legyen az barmilyen oreg, ha az tamogatott architektura, stb. Csak a kernel moduljait kifejezetten arra kell osszerakni. De ha a Linuxhoz hozza pakolsz grafikat, akkor mar az nem fog menni kavefozon. Annak kell egy nagy teljesitmenyu gep. Attol fuggoen miket akarsz futtatni. Windows sose volt egy routernek az alap szoftvere es nem is lesz valszeg. Nem tudok rola, hogy a Windows kernelet kulon lehetne esetleg igy hasznalni barmin.
bartaszili Azt azért megnézem, hogy egy Ubuntu 21.04 -et hogy raksz össze egy P3 -mal és Nvidia Riva TNT 64 -gyel szerelt gépre. Nem, nem Vesa, hanem normális 3D támogatással, mintha csak egy korhű rendszert tennél rá. Ilyen nem létezik. Nézz fel a fórumokra. Nem tudnak a retró gépeseknek mit mondani.
Silent_Bob
Ezt írta: "De ha a Linuxhoz hozza pakolsz grafikat, akkor mar az nem fog menni kavefozon. "
Te most megismételted, mintha vitatkoznál vele?
a mester Nézd vissza az alapgondolatot.
A Win 11 kapcsán írtam, hogy ez nem úgy van, hogy ráteszem a mai oprendszert a 10+ éves gépre, és várom hogy jó legyen. Példaként felhoztam, hogy ez Linux alatt se így megy. Erre kaptam ezt a választ:
"A Linuxot hasznalhatod barmilyen kompatibilis gepen, legyen az barmilyen oreg, ha az tamogatott architektura, stb. Csak a kernel moduljait kifejezetten arra kell osszerakni"
Értem, hogy helyesen hozzátette a grafikás mondatot, hogy tényszerű legyen, de könnyen félrevezető lehet, hogy csak pakold össze a jó modulokat, stimmeljen az arcitektúra, stb. Ezt egészítettem ki. Ha bartaszilinél ez ok, akkor nálam is az.