klt Jogos,de az a abj vannak olyan cso magok amik már nincsenek tárolón,de megszereztem a deb file-t és manuálisan kell egyesével 12 filet telepíteni. Meg telepítés alatt vannak trükkök amit sajna egy sh file nem biztos hogy jól és jókor csinálna. A gép nem gondolkozik,hogy most jól csinálja hanem azt csinálja amit mondanak neki. de vannak dolgok amit nem tudsz beleírni 100%-an. De ez az újra telepítés tetszik systembackel.

• klt válaszolt erre.

mennydorges

mennydorges manuálisan kell egyesével 12 filet telepíteni.

Mi azzal a baj?
    cd deb/fajlok/helye
    dpkg -i *.deb
    ...
    vagy valami ilyesmi 😀

mennydorges de vannak dolgok amit nem tudsz beleírni 100%-an.

El nem tudom képzelni, mi lehet az?

mennydorges De ez az újra telepítés tetszik systembackel.

Igen, de mint írtam többször is, észnél kell lenni!
    https://ubuntu.hu/d/44460-44460
    😆

Azért kéne valami prima gyors megoldás. Vps szolgáltatóknál hogy a francba tudják akkor megcsinálni?

Mikor rámegyek backup a vps-em fut rendesen és ha valami elszáll 1 katt 5 perc és visszaállítva minden.
    Igaz adatbázis is de az nem gond..

klt csak milyen könnyű lenne úgy .. bocsi ábrándoztam 🙂

• klt válaszolt erre.

na valahol el kéne kezdeni az email védelmet meg a fail2ban..t ne tudjanak betörni meg ne tudjanak spamok levelet küldeni orba szájba..

• klt válaszolt erre.

SSL certificate nagyon szükséges? AZ amikor 2-3havonta meg kell újjítani?

Nekem itt kéne kezdeni:

Step 3: Configure Postfix Fent van már minden imscp panellal.

klt ááá ez képtelenség nekem .... rohadt hosszú kölkök miatt nem tudok ilyen sokáig olvasni és nyomokövetni..

klt
          Ha elrontom valahol a systemback visszatudja állítani ezen dolgokat?

mennydorges

Cron job futtat egy scriptet, amiben megadod, hogy csomagolja be a vhostokat mappankent kulon kulon. Mindegyikhez keszuljon DB dump amit ugyszinten becsomagolsz kulon kulon. Fogod a teljes /etc-t es becsomagolod.
          Majd a backup serverek szinten - cron job - rsyncelik magukhoz a motyot. Azokon be van allitva hogy hany napot tartsanak meg.

Aztan kezeled a kiveteleket, pl 1 millio fenykepet nem fogsz zippelni mert halal.

Eloszor is hasznalod a fejedet es csak azt mented, ami tenyleg kell, mert a tarhely nem olcso. Mi cseszodhet el szerver buzeralaskor? A beallitasok. Az mind az /etc alatt van.

bartaszili Itthoni szerver. 🙂 Elvileg fenn van a dovecot , mysql,imscp, postfix.
            Csak nálam ezt mind az imscp rakta fel és semmi nincs ott mint a leírásban. Ugye nekem így az imscp szerver panel alatt kell mindent csinálnom azért kérdeztem. De kimentem az etc, opt,,var, home ágakat tar.gz-be azt még az adatbázist is lehet

mennydorges
              A /var alatt van alapbol egy csomo dinamikusan valtozo cucc. Ezt a rendszer mappat leallitott szerver allapotban tudod klonozni, nem menet kozben. Ill, ha tudod mit csinalsz, reszenkent ugy, hogy elotte meggatolod a reszek modosulasat.
              Az /opt a neve is mutatja tartalmazza az altalad opcionalisan telepitett programokat. Folosleges valszeg menteni.

mennydorges
              zfs snapshot?
              Megoldja az egészet fájlrendszer szinten.
              Localban ennyi egy rekurzív snapshot:
              zfs snapshot -r zfspool/dataset1@kedd
              Nem foglal hatalmas helyet, gyorsan elkészül ,szinte azonnal visszaállítható.
              zfs rollback zfspool/dataset1@kedd
              Ha akarod átküldöd a snapshotot egy backup zfs szerverre. Pl:
              zfs send -Rv zfspool/dataset1@kedd | ssh backupuser@backupIP zfs recv -F backup_pool/dataset_1_backup
              Hátránya, hogy nem tudsz exclude-olni... De őszintén szólva ha a dataseteket jól választod meg, akkor nem is kell. Illetve, a szervert zfs-re kell telepíteni...

Ennyivel később: egy év