Üdv.
Vettem egy új gépet, amiben ez az Intel H510M alaplap van.
Sajnos a 18.04 nem ismeri fel a hálókártyát.
Elvileg találtam ugyan drivert, de forráskódos - és mivel make sincs a gépen, telepíteni sem tudom.
Tud valaki segíteni, hogyan tudom offline megoldani a problémát? Egy másik gépről le tudok tölteni és adathordozón át tudom tenni az új gépre a programokat...
Standby módban leáll a nyomtatás 20.04-en... Miért?
- Szerkesztve
Bocs. de kérdezek: Miért a 18.04-et választottad?
Ehhez az alaplaphoz (10. 11. gen. Intel CPU) jobban "illene" a 20.04 illetve uram bocsá' a 21.10
A helyedben én live rendszerként indítva kipróbálnám ezeket.
Az ezekben lévő újabb kernelekkel együtt már lehet hogy megkapod a hálókártya támogatását.
És ezeket frissíteni is tudnád a kb. 1/2 év múlva kiadásra kerülő 22.04 LTS-re.
lala2
Üdv.
Akkor viszont másik a gondom...
3D nyomtató úgy 20-30 perc után megakad, másodpercenként akadozva megy egy pillanatnyit. Mert a gép "alvó" állapotba került... Felébresztem, működik tovább szuper. 18-nál ez nem volt - azért akartam azt rátenni erre is.
Ez megengedhetetlen 3D nyomtatónál!!!
Már mindent kikapcsoltam, semmi nem hibernál elvileg... Képernyővédő letiltva, energiaellátás - soha, hibernálás - soha, stb...
Mégis elsötétül a kijelző és később megáll a printer....
- Szerkesztve
Köszi...
Asszem, kezdünk eltérni a tárgytól...
(10-ből 9-szer nem érzékeli a kártyát fizikailag. Ha mégis, akkor szuper, de nyomtatáskor egyszer csak kiírja, hogy nincs kártya. Gondolom, ahogy rázkódik néha a nyomtató. Kártya cserélve, az aljzat rossz.) Tevo Tornado
Ba vagyok, ki van kapcsolva a kijelentkezés.
- Szerkesztve
Majika
Ha az új gépből a lemezt nem akarod áttenni egy másik gépbe és egy olyan USB-s WiFi-adaptert sem tudsz szerezni, amit az új gép kezel, akkor lehet azt is, hogy beszerzed a hiányzó csomagokat.
@Htibi tanította nekem, hogy ha van egy olyan gépen Synaptic, mely nem bír internetkapcsolattal, akkor az is járható út, ha a Synapticban kijelöljük a telepíteni kívánt csomagokat, majd csomagletöltő parancsfájlt készítünk, amit átviszünk egy másik internetes gépre, ott futtatjuk a fájlt és visszavisszük a problémás gépre az így megszerzett csomagfájlokat. Csakhogy nálad vélhetően Synaptic sincs. Akkor másképp variáljuk.
Másik gépen indítasz egy (akár live) 18.04-et, feltelepíted rá a Synapticot (vagy eleve egy olyan live-ot indítasz, amiben ott a Synaptic). A Synapticban kijelölöd a make-et és a függőségeit, de nem telepíted, hanem a Fájl/ Csomagletöltő parancsfájl előállítása lehetőséget választod.
Valahova lemented a parancsfájlt, aztán futtatod. A letöltött csomagokat egy pendrive-on átviszed a másik gépre és ott feltelepíted.
Automatikus bejelentkezésem van.
Alvó állapotból visszatérve nem kér jelszót - kikapcsoltam. Ha nem erre gondoltál, akkor én nem értem a kérdést
Majika Egy régebbi rendszeremen jártam "hasonló cipőben".
Az Energiakezelő, és a Képernyővédő beállításai ellenére egy idő után elsötétült a képernyő.
Nálam a megoldást a "Caffeine" telepítése majd aktiválása jelentette.
http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/c/caffeine/caffeine_2.9.4-2_all.deb
Telepítése után, (Mint-en) a menüben 2 indítóikon található. https://ibb.co/Tb6vqvf
A "Caffeine Indicator"-ra kattintva panelon megjelenik egy kávéscsésze ikon. https://ibb.co/R9pmwFS
Jobb katt. az ikonra - > Activate ... ekkor kezd el "gőzölögni" a csésze - ez jelenti azt, hogy tilt
mindenféle felfüggesztést, képernyő védőt. És talán a printer leállását is megakadályozza, (?)
Majika Ha jól olvasom a netet, a Tornadoban MKS gen L vezérlőpanel van.
Akkor a kijelzője egy REPRAP Full Graphic Smart Controller lehet. (Csak tippelek, te látod élőben.)
Azt gombokért megkapod bármelyik CN vebboltban. Azt nem mondom, hogy állj neki megpucolni, kiegyengetni az elgörbült SD-foglalatot.
tlp-vel beallithato ha jol emlekszem az usb energia gazdalkodasa. Illetve a biosban is lehet ujabbaknal. Gondolom usbre van kotve a 3d nyomtato. Aztan a CPU uzemmodot allitsd at ugyszinten ne ilyen takarekosra, hanem had dolgozzon ha mar kifizetted. Performance mode ha jol emlekszem. Biosban checkold szinten. Es igy jo kene legyen a 20.04