csuhas32 Amiket felsoroltam, azok mind mentek Debian alatt.
A Sharkoon-on is volt bemenet, csak ahhoz a TRSS jack kell a fülesen (a 4 pólusú, vagy egy ilyen kábel:
https://kabel-csatlakozo.arukereso.hu/delock/3-5mm-headset-adapter-m-f-65344-p221592368/
)
hang beállítása
Elvileg annyit kéne állítani, hogy a hangbeállításoknál kijelölöd, mint kimeneti eszközt.
Esetleg ha tiltod a beépített hangkártyád kernelmodulját, egyszerűsödhet a helyzet, mert akkor egyes-egyedül csak az USB-n cstlakoztatott ADA17 szerepel majd hangeszközként, nem lesz kavarodás, hogy milyen program melyiken akar szólni...
cat /proc/asound/modules
mit mutat nálad?
- Szerkesztve
klt
Illetve még annyit ideírnék, hogy ebből számomra semmi nem derül ki:
peter513 Vettem egy AXAGON ADA-17 USB-s hangkártyát.
Nemrég megjött, próbálgatom, de ezzel sem sikerül megszólaltatni Ubuntu alatt a gépet.
Lehet, hogy ez mindenkinek egyértelmű, de azért lejegyezném, hogy a gépet megszólaltatni, ebben az esetben azt jelenti, hogy az USB-s kütyü zöld színű zizijébe kell beledugni egy jack-et, annak a másik végén lévő fülhallgatóban, fejhallgatóban, hangszóróban kellene megjelennie a kimeneti hangnak.
Nem a gepet ugy szolaltatod meg, hogy leulsz vele szemben es kerleled, hogy "masinka moja" beszijje ma'
Amugy nekem is van USB-s hangkartyam. Elsore nem ment. Aztan ott a sarokban ahol a hangszoro ikonja van arra kattintottam. Es volt a hangero fel le huzogatasan kivul mas lehetoseg is. Szepen kivalasztottam, hogy ez legyen a kimeneti meg a bemeneti eszkoz is. Ezt azota megjegyezte a gep. Ha radugom ezt hasznalja. Ha nem dugom ra akkor automatan visszaall a korabbi allapotra. Es evek ota igy van nem 3 napos tapasztalat. Kb 5 eve mar.
csuhas32
Elnézést, nem tűntem el, csak az elmúlt héten sok tennivalóm volt,
és nem értem rá foglalkozni a géppel.
A kérdésre válaszolva: igen, XP alatt van hang. Telepítés után egyből felismerte az XP a hangkártyát (nem az USB-st, hanem ami a gépben van).
Köszönöm az ötleteket, a napokban megpróbálom, amit ajánlottatok.