Nérókutya nálad a mentett nyomtatvány az az amit már beküldtél?

amiket be szoktam küldeni, azokról mindig csináltam pdf mentést is, így azokat ÁNYK nélkül is meg tudom nézni.

csucsu
    Igen, egyrészt amikor a nyomtatványt beküldöm, a program készít mentést, amit a "mentések" mappába pakol az abevjava könyvtárba. Bár ez nem PDF, de ha már beküldtem, nekem nem is kell.
    Ha a nyomtatvány űrlap szerkesztését abba kell hagyni, akkor szoktam menteni, és annak az újranyitásánál jön a fagyás.

Nérókutya

ez van mentve nekem, hogy igy telepitettem:

openjdk-8-jdk

jdk-8u261-linux-x64.tar.gz
      http://ubuntu.hu/node/45177 alapján:
      sudo tar -zxvf jdk-8u261-linux-x64.tar.gz -C /usr/lib/jvm/
      sudo update-alternatives --install /usr/bin/java java /usr/lib/jvm/jdk1.8.0_261/bin/java 1
      sudo update-alternatives --config java 2
      java -version

Nérókutya klt

Ehhez kapcsolódóan idéznék a NAV-tól

A számítógépre legyen telepítve az Oracle által kiadott Java futtatási környezet, (JRE), 1.8 verziója. Ennél magasabb Java verzióval a program nem garantált, hogy megbízhatóan működni fog.

De egyébként ha terminálból indítod el az ÁNYK-t, akkor a kimenetből kiderülhet, hogy miért hal le.

• klt válaszolt erre.
        • klt kedveli ezt.

meskobalazs Feleségem használja az ÁNYK-t, és a leírt hiba nála is előjött egyszer. Úgy emlékszem, hogy akkor váltottunk Oracle java-ra (ebben nem vagyok biztos, mert régen volt). Jelenleg is az Oracle java-t használja.
          ÁNYK-val nincs gondja.
          Én csak erősen gyanítom, hogy a java cseréje segítene, teljesen biztos nem vagyok benne.

klt Régen biztos hogy az kellett hozzá, mert olyan kódokat használt az alkalmazás, amelyek nem részei a nyilvános API-nak, és egyszerűen ezek hiányoztak az OpenJDK-ból. Ezeket elvileg azóta orvosolták, de ki tudja milyen JRE-függő dolgok maradtak még ott a szekrényben 🙂

• klt válaszolt erre.

klt
              Jelenleg az openjdk version "1.8.0_362" -t telepítettem a Synapticból.
              Ha telepíteném a .deb csomagot (oracle-jre_1.8.0-361_amd64.deb) ami ugye "361" verzió, előtte távolítsam el a Synapticból telepítettet?

• klt válaszolt erre.

Nérókutya

Nérókutya előtte távolítsam el a Synapticból telepítettet?

Nem kell, maradhat. Nem ütik egymást.
                De most egyébként hibátlanul működik az ÁNYK? Mert ha igen, akkor nem kell babrálni semmit.
                Ha most is lefagy azon a ponton, akkor érdemes megpróbálni az Oracle-féle java-val.

Nérókutya A kíváncsiságom végett kérlek, jelezz vissza, hogy:
                  -sikerült-e telepíteni a .deb csomagomból az Oracle java-t?
                  -telepítés után valóban alapértelmezett jva lett-e? (Ezt a terminálbanjava -versionparanccsal tudod ellenőrizni, a várt kimenet:

laco@Nagygep:~$ java -version
                  java version "1.8.0_361"
                  Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_361-b09)
                  Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.361-b09, mixed mode)

-Változott-e jó irányban az ÁNYK viselkedése?

klt
                    Letöltöttem és a GDebi csomagtelepítővel felrakattam, rendben lefutott.
                    Azonban a java -version
                    openjdk version "1.8.0_362"
                    OpenJDK Runtime Environment (build 1.8.0_362-8u362-ga-0ubuntu122.04-b09)
                    OpenJDK 64-Bit Server VM (build 25.362-b09, mixed mode)
                    a régi maradt alapértelmezettként.
                    Most néztem a fájlkezelőben, a Saját mappa/abevjava könyvtárban van egy jdk1.8.0_351 dir, tehát mégis települt.

Próbáltam terminálból indítani, de meg se nyikkan:
                    reloadkft@reloadkft-VivoBook-ASUSLaptop-X515EA-X515EA:~/abevjava$ abevjava_start
                    abevjava_start: a parancs nem található.

• klt válaszolt erre.

Nérókutya Terminálban:

sudo update-alternatives --config java

Mutatja valamelyik sorban a

/lib/jvm/jre1.8.0_361/bin/java 

-t?
                      Ha igen, válaszul írd be neki azt a számot.
                      Utána nézd meg újra ajava -version parancs kimenetét!

Nérókutya Saját mappa/abevjava könyvtárban van egy jdk1.8.0_351 dir, tehát mégis települt.

Na, oda tutira nem! /lib/jvm/jre1.8.0_361/ alá rak mindent a .deb, amit hegesztettem.

Nérókutya

Nérókutya reloadkft@reloadkft-VivoBook-ASUSLaptop-X515EA-X515EA:~/abevjava$ abevjava_start
                        abevjava_start: a parancs nem található.

Ha már ott vagy a könyvtárban, ahol az indítani kívánt program van, akkor nem elég a neve:
                        ./ kell elé:
                        ./abevjava_start

klt
                        Jogos!

sudo update-alternatives --config java
                        [sudo] reloadkft jelszava: 
                        Csak egy alternatíva van a(z) java linkcsoportban (/usr/bin/java biztosításához): /usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64/jre/bin/java
                        Nincs mit beállítani.
                        • klt válaszolt erre.