ÁNYK - Nyomtatvány megnyitásakor lefagy
- Szerkesztve
Ehhez kapcsolódóan idéznék a NAV-tól
A számítógépre legyen telepítve az Oracle által kiadott Java futtatási környezet, (JRE), 1.8 verziója. Ennél magasabb Java verzióval a program nem garantált, hogy megbízhatóan működni fog.
De egyébként ha terminálból indítod el az ÁNYK-t, akkor a kimenetből kiderülhet, hogy miért hal le.
meskobalazs Feleségem használja az ÁNYK-t, és a leírt hiba nála is előjött egyszer. Úgy emlékszem, hogy akkor váltottunk Oracle java-ra (ebben nem vagyok biztos, mert régen volt). Jelenleg is az Oracle java-t használja.
ÁNYK-val nincs gondja.
Én csak erősen gyanítom, hogy a java cseréje segítene, teljesen biztos nem vagyok benne.
- Szerkesztve
klt Régen biztos hogy az kellett hozzá, mert olyan kódokat használt az alkalmazás, amelyek nem részei a nyilvános API-nak, és egyszerűen ezek hiányoztak az OpenJDK-ból. Ezeket elvileg azóta orvosolták, de ki tudja milyen JRE-függő dolgok maradtak még ott a szekrényben
Csináltam egy .deb újracsomagolást magamnak, és betettem a saját repómba, ahol mindenféle szir-sz@rt gyűjtök:
https://ungvar44.dynu.net/repo/oracle-jre_1.8.0-361_amd64.deb
Ha valakinek van gusztusa, kipróbálhatja, ezzel elvileg könnyű lesz telepíteni az Oracle-jre-t.
Debian 11-en nekem működik...
Nérókutya A kíváncsiságom végett kérlek, jelezz vissza, hogy:
-sikerült-e telepíteni a .deb csomagomból az Oracle java-t?
-telepítés után valóban alapértelmezett jva lett-e? (Ezt a terminálbanjava -version
paranccsal tudod ellenőrizni, a várt kimenet:
laco@Nagygep:~$ java -version
java version "1.8.0_361"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_361-b09)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.361-b09, mixed mode)
-Változott-e jó irányban az ÁNYK viselkedése?
klt
Letöltöttem és a GDebi csomagtelepítővel felrakattam, rendben lefutott.
Azonban a java -version
openjdk version "1.8.0_362"
OpenJDK Runtime Environment (build 1.8.0_362-8u362-ga-0ubuntu122.04-b09)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 25.362-b09, mixed mode)
a régi maradt alapértelmezettként.
Most néztem a fájlkezelőben, a Saját mappa/abevjava könyvtárban van egy jdk1.8.0_351 dir, tehát mégis települt.
Próbáltam terminálból indítani, de meg se nyikkan:
reloadkft@reloadkft-VivoBook-ASUSLaptop-X515EA-X515EA:~/abevjava$ abevjava_start
abevjava_start: a parancs nem található.
- Szerkesztve
Nérókutya Terminálban:
sudo update-alternatives --config java
Mutatja valamelyik sorban a
/lib/jvm/jre1.8.0_361/bin/java
-t?
Ha igen, válaszul írd be neki azt a számot.
Utána nézd meg újra ajava -version
parancs kimenetét!
Nérókutya Saját mappa/abevjava könyvtárban van egy jdk1.8.0_351 dir, tehát mégis települt.
Na, oda tutira nem! /lib/jvm/jre1.8.0_361/ alá rak mindent a .deb, amit hegesztettem.