Linux Toshiba A10-re
- Szerkesztve
Nagy Gyula Működött, nem tudom mit állíthattam el.
Én arra tippelek, hogy valamit a felhasználói fiókodban állítottál el. (A dolog próbája lehet, hogy csinálsz egy másik felhasználói fiókot és abban kipróbálod, ha ott rendben, akkor biztos, hogy a fiókjában van csak gubanc.)
Most megint lehet, hogy haragudni fogsz érte, de ez a klasszikus PEBKAC.
Tudni kellene mit csinálsz és akkor „visszacsinálhatnád”.
Amennyiben ez nincs így, valószínűleg más gépén (Marika néni) sem lenne, akkor, ha van egy rendszer-visszaállítási pontod akkorról, amikor még jó volt, és ez egy olyan visszaállítási pont, melyben a felhasználói beállítóállományok benne vannak, akkor erre vissza lehet állni.
Továbbá meg lehet keresni az elbaltázott beállítást, lehet a hibás fiók konfigurációs (hibás) állományait törölni (átnevezni) és akkor a következő bejelentkezéskor az alapbeállításokkal létrejönnek a hiányzó konfigurációs állományok.
- Szerkesztve
csuhas32 Én arra tippelek, hogy
Nyilvánvaló, hogy valami félrement. Nem nyomkodtam eszetlenül és a hiba észlelése után visszaállítottam. Lehet, nem mindent. Az újabb felhasználói fiókot kipróbálom.
A Timeshiftet alap beállítással indítottam. Hiba volt. naponta csinál egy képet és az előzőt törli.
az új fiók létrehozása működött. Kérdés, a régit hogyan tudom megmenteni, vagy a beállításait átvinni az újabba.
A gnome debiánt hogyan lehet átalakítani xfc felületűre?
Nagy Gyula Kérdés, a régit hogyan tudom megmenteni, vagy a beállításait átvinni az újabba.
Bonyolult dolog az neked. Nem magamtól vagyok ilyen okos, a háttérből súgták: Ha a Munkamenet és indítás Általános fülén a Kérdés kijelentkezéskor előtt nincs pipa, akkor attól sikerült megfosztanod a fiók felhasználóját. Tedd vissza és kész vagy.
Nagy Gyula A gnome debiánt hogyan lehet átalakítani xfc felületűre?
Nem kutyuljuk a különböző környezeteket, nem állítjuk át, mert megzavarodik Marika néni, eleve olyat telepítünk. Friss telepítés, rakd újra Sam!
csuhas32 mert megzavarodik Marika néni
Ez nekem van. Nem találtam külön Xfce telepítőt. Viszont, ha jól néztem, akkor mindkét arculat telepítve van. Csak meg kell találnom, hogyan lehet váltani közöttük.
A mint fióknál valóban az okozta a hibát, hogy kivettem a pipát. Köszönöm.
Nagy Gyula Csak meg kell találnom, hogyan lehet váltani közöttük.
Ugyanott, ahol más Linuxon is váltasz. Szerintem volt már ez ebben a témában is.
- Szerkesztve
big@sagemcom:~$ sudo apt install xfce4 xfce4-goodies
[sudo] big jelszava:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
Állapotinformációk olvasása... Kész
xfce4 már a legújabb verzió (4.18).
xfce4 kézi telepítésűre állítva.
xfce4-goodies már a legújabb verzió (4.18.0).
xfce4-goodies kézi telepítésűre állítva.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
big@sagemcom:~$
Nem ajánlja föl az arculatváltást. A 44. bejegyzésben van.
- Szerkesztve
Nagy Gyula Nem ajánlja föl az arculatváltást. A 44. bejegyzésben van.
Akkor ezt most mind írjuk le újra? Ne már! Miért nem olvastad tovább? Biztos csináltál róla jegyzetet is. Na azt kellene ilyenkor előkapni.
csuhas32 Az Ubuntu összes környezete jól áll magyarítás terén.
A tárolóid élnek? Ha igen, akkor én most a helyedben egy
sudo apt install xfce4 xfce4-goodies
parancsot nyomnék, aztán a bejelentkezési képernyőn az Xfce környezetet választanám.
Ideiglenesen jobb lesz a helyzet valamivel.
Nagy Gyula Lefuttattam amit beírtál.
Hibajelzés nélkül megcsinálta.
Újraindítottam a gépet. Ugyanúgy indult ahogy korábban, választási lehetőség nélkül.
Hogyan tudom rávenni az arculatváltásra?
lala2 Lehet hogy nalad nem pontosan igy nez ki, de a bejelentkezo ablakban lehet kivalasztani hogy
melyik felulettel induljon a rendszer. https://ibb.co/ngCssxQ
Nagy Gyula Köszönöm.
Az automatikus indítás kikapcsolása után már meg tudtam csinálni (már az új felülettel megy).
Kérdés, ezt hogyan tudom alapértelmezetté tenni?
lala2 Szerintem az lesz az alapertelmezett felulet, amelyet utoljara beallitottal.
(Proba: Ujrainditas, vagy leallitas - inditas.)
Nagy Gyula big@sagemcom:
Már nem is a TosHIBA-ra telepítesz! Remélem senki nem fog beleoffolni ebbe a szép összeszedett témába! :-D
Két külön dologról beszélünk. A Mint problémája megoldódott.
Most a debian arculatváltásáról van szó. Már ez is megvan. A jelszó bekérésnél megjelent egy fogaskerék. Itt meg lehetett kérni az Xfce felületet. De ezzel nem működött rendesen. Nem volt hajlandó felcsatolni a meghajtókat.
És igen. mint írtam, ez a próba a desktop gépen megy. Ennek a meghajtóján volt hely.
Nagy Gyula Ennek a meghajtóján volt hely.
Mikor szereled be a lemezt a TosHIBA-ba?
csuhas32 Mikor szereled be a lemezt a TosHIBA-ba?
Ahhoz előbb vennem kell egy illesztőt az odd helyére. Nem tudom mikor és hol kapok hozzávalót.
Nagy Gyula De ezzel nem működött rendesen. Nem volt hajlandó felcsatolni a meghajtókat.
Mondtam én, hogy nem kutyuljuk a felületeket, mert Marika néni megzavarodik és rumos lesz a diós beigli, a tea meg tele lesz mazsolával, de mindegy.
- Szerkesztve
Nagy Gyula Két külön dologról beszélünk... És igen. mint írtam, ez a próba a desktop gépen megy.
Ez baj. A téma (kissé változékony) címe Toshiba A10 különböző variációkban, de a beltartalomra most már ez sem igaz. Ennek így már tényleg semmi, de semmi értelme.
csuhas32 Aszabaj, hoty forrdittva ülsz a lovon, és nem Gyula régi motoros szemével, poros szemüvegével nézed a dolgot.
Van ez a téma, hogy tegyünk, szuszakoljunk linukszot egy gépre. Elindult valahonnan, ki tudja, honnan.
Aztán néha haladónak érzi magát, kipróbál ezt-azt. Arra vigyáz, hogy néha azért abból is mazsolázzon, amit ajánlotok neki.
Most éppen ott tartunk, hogy szimultán, több gépen, több linukszot próbál egyszerre, több(-kevesebb) sikerrel.
Talán majd egyszer azt is a fejébe lehet verni, hogy új témának, új topikban a helye. Sok reményem persze nekem sincs erre.
Nagy Gyula
Konkluzio(?)
Regi, mai szemmel nezve gyenge gepet is lehet hasznalni ... csak nem mindegy hogy mire, es hogyan!
Tudomasul kell venni a hatarait, es ennek megfeleloen hasznalni.