Ami a linken van az a taskel, ugyanaz, ami a netinst telepítőjében is szerepel.
Ennek így ugyanaz lesz az eredménye, mintha amúgy telepítenéd.
De mindegy is, szerintem mindenki azt ugatja itt neked, hogy két komplett felület egymás mellé nem a legszerencsésebb, még nem kaptál olyan véleményt, hogy kasa, csináld.
(Próbálom nem informatikailag érzékeltetni, nyilván bele lehet kötni: A festékboltban is lehet többféle és több színű festéket kapni, mind megveheted, de azért senki nem állítja, hogy ha egy falra felkened a zöld, a sárga és a piros festéket egyszerre vagy egymás után, akkor az baromira jól fog kinézni. Ha meg összekeversz egy vízbázisú meg egy olajfestéket...
A közértben is lehet kapni egy csomó különböző élelmiszert. Ha veszel lisztet, tojást, zsemlemorzsát, krumplit, olajat, kakaóport, tejet és búzalisztet, majd a vendégeknek feltálalod a csokoládéba forgatott, olajban sült karajt és mellé a tejben forralt liszt-zsemlemorzsa keveréket összesütve tojással, lehet, hogy nem lesz túl nagy sikere.
Pedig lehetett volna ezekből az alapanyagokból egy bécsi szelet hasábburgonyával, majd desszert: kakaóporral szórt tejbegríz menüt is összedobni.)
Nagy Gyula Xfce felületet akartam... Aztán kaptam hideget, meleget a fórumtársaktól, hogy a kettős felületet már az Ubuntunál is megszívtam.
Állj! Állj! Állj!
Amikor neked a szarvason GNOME asztali környezeted volt, akkor én tutira azt javasoltam, hogy tedd fel az xfce4
és xfce-goodies
csomagokat!
Ne nevezzünk már mindent egységesen környezetnek! Nagyon nem mindegy, hogy csak egy környezetet vagy egy egész asztali környezetet teszünk fel!
Két komplett asztali környezetnek (Desktop) általában vannak ugyanarra szolgáló eltérő beállító-alkalmazásai.
De vegyük csak a DM-eket. Az Xfce desktop a LigtDM-et használja, a GNOME (desktop) a gdm-et.
Xubuntu desktop: fájlkezelő Thunar,...
GNOME desktop: fájlkezelő Nautilus,...
Eltérő lehet két asztali környezet energiagazdálkodásért, képernyővédőért felelős alkalmazása...
Amit én javasoltam ott csak GNOME beállítóalkalmazásaid voltak eleve és azok is maradtak, nem kértem a teljes asztali környezet telepítését, így az Xfce nem rántotta magával a Thunart, a LightDM-et,... Az Xfce-be bejelentkezve is a Nautilus volt a fájlkezelőd.
Egy rendszeren én továbbra is az egy asztali környezetet javaslom, tartaléknak esetleg fel lehet tenni egy Xfce-t vagy LXDE-t, de az szerintem semmiképp ne komplett asztali környezet legyen!
Ha meg már az is, mert Gyula olyan makacs, mint egy csacsi (öreg medve), akkor két környezetbe legalább külön felhasználóval jelentkezzen be és csak ez egyik fiókkal adminisztráljon, abban is csak az ahhoz a környezethez tartozó alkalmazásokkal.
Hogy először miért nem egy tisztán Xfce-t vagy GNOME-ot próbál meg megtanulni az rejtély. A „mert elfér egymás mellett” nyilvánvalóan elbukott, hibák vannak, de úgy tűnik, ezt nehéz beismerni.