Nagy Gyula
Eléggé beragadt a téma, nem hiszem, hogy pont én fogom feltalálni a spanyolviaszt, de hátha...
Tehát jól értem, hogy nálad 2 gond van:
1, Az Xfce alatt nem csatolja fel a Thunar a driveot?
Erre ez lehet a segítség talán:
https://www.linuxuprising.com/2018/07/mounting-google-drive-on-xfce-or-mate.html
Kimásoltam a neked szóló részt.
Open a terminal and type this command to install them:
sudo apt install gnome-control-center gnome-online-accounts
Gnome Settings is hidden and doesn't show up in the menu on non-Gnome desktop environments. So if you use Xfce, MATE or some other desktop environment you won't see Gnome Settings or Gnome Control Center in your menu. To run it, we'll need to use a terminal and add XDG_CURRENT_DESKTOP=GNOME before the executable, like this:
XDG_CURRENT_DESKTOP=GNOME gnome-control-center
2, A Gnome alatt a nautilus csak a saját meghajtót csatolja fel?
Nálam Arch alatt A Nautilus a "Shared with me", és a "My Drive" meghajtót csatolja fel
Ezeket a csomagokat tettem fel.: gvfs-goa-1.52.1-1 libgdata-0.18.1-3 libsoup-2.74.3-1 gvfs-google-1.52.1-1
Off:
Bár nem akarok beleszólni, hogy mit csinálsz, nem értem, hogy miért kell egy oprendszerre 2 asztali környezet. Csak az életedet bonyolítod vele. Ha van egy full funkcionalitású Gnome, minek az Xfce? Ha gyenge géped van/sovány rendszert akarsz(Amire való az Xfce) akkor miért van fent a Gnome?
On
De kiváncsivá tettél, egy játszós HDD -re lehet, feldobok egy Debian 12 -t(2 hete még azzal ízzítottam, amig háttértárat nem cseréltem) és megnézem