Mivel gyakran a valóság és az általad érzékelt valóság nem találkozik, javaslom használd többször a mondataidban a szerintem; meglátásom szerint; úgy tűnik nekem; azt feltételezem; azt gondolom; talán úgy van... kifejezéseket, mert így valótlan dolgokat sokszor tényként állítasz, ezzel megtéveszted az olvasót, aki informálódni jön ide.
Nagy Gyula Ez így téves. A telepítő állította be így a rendszert.
Szerinted (mert folyton összevissza kattintgatsz, fogalmad sincs mit csinálsz, a frissen telepített Minten is néhány perc alatt sikerült elintézned, hogy a kijelentkezés gombot megnyomva a rendszer a normál működésétől eltérően kezdjen el viselkedni, mert észre sem vetted, hogy hol és mikor vettél ki egy pipát, úgyhogy már csak nem is csodálkozom).
A valóság ezzel szemben azonban az, hogy a Debian netinst telepítője nem csinál magától ilyet, a telepítő személy állította be így a rendszert.

Utána a tanács ellenére ismételten két asztali környezet párhuzamos telepítését állítottad be, itt bejelölted a GNOME mellé az Xfce-t is, ezt is te intézted.

És ha már újra így tettél: Korábban meg lett tárgyalva, hogy a két asztali környezetet két külön felhasználóval fogod legközelebb használni, hogy ne kutyulódjanak a beállítófájlok. Ezt most betartottad vagy nagy az egyetlen felhasználód?!
Nagy Gyula Indító ikont sem tudtam az asztalra tenni (Xfce). A jobb egérgombra is elindítja a programot.
Már a telepítés során sem a majdani használati igényeknek megfelelően konfigurálod a rendszert.
A telepítés után a hozzáértetlenség tovább burjánzik, megeshet hogy egy felhasználóval jelentkezel be két külön környezetbe, de amit itt említesz, az is felhasználói hiba, hiszen normális működés, hogy az Xfce alapértelmezett menüjében jobb egérgombbal kattintva elindítja az adott alkalmazást, az alkalmazás indítóikonját ezzel együtt pofonegyszerűen ki lehet tenni az Asztalra...
Szerintem cseréljetek helyet, Marika néni telepítse és állítsa be a rendszert, te meg csak használd. Próba-szerencse, lehet, hogy jobban fog működni!
Boldog karácsonyt!