tenkes
tenkes Szerencsére egyelőre úgy tűnik kikapcsolható, és abban is biztos vagyok, hogy az új, AI képes gépek piacán
Én szétszedném ezt a két dolgot. Mármint az MS AI-a és az AI képes gépek piaca.
A magam részéről az MS AI dolgai semennyire sem érintenek meg, tekintve, hogy nemigen használok májkroszoft terméket önszántamból. Nyilván, tök jó irodai asszisztens, csak épp egy baj van vele, hogy mindent is elküld a májkroszoftnak. Ez ugye rögtön ki is zárja hogy komolyan vehető cégek használják jelen formájában. Az pedig hogy majd az én gépemen, az én költségemen és káromra (erőforrás, tárolás, szenzitív adatok védelme, stb.) tanítsa be a májkroszoft a saját AI sz@rját, nálam simán kizárja a használatát. ÉS nem azért mert nem takarít meg időt, hanem mert cserébe a nagytesó mindent is tud majd rólam, (a cipőméeretemtől a bankszámla számomig kb mindent) ami pediglen elég csábító egy M$-hez hasonló multi számára. Nézd csak meg a Metát vagy a Guglit!
És itt jön a képbe az AI képes gépek piaca! Ami feltételezi, hogy idővel lehet majd saját AI-od, ami egyszerre rémisztő és nagyszerű! Rémisztő, hisz mi gátolja meg a júzert majd abban, hogy utasítsa a saját AI-át hogy spammelje tele kismillió Meta fiókból az exed fiókját amiért elhagyott, vagy utasítsa, hogy törje fel az akármilyen bankszámlát és utaljon át 1-2 millió forintot ide oda amoda és még sorolhatnám a jelenleg képtelennek tűnő dolgokat. Majd a kód maga? Hát eddig ezt nem sikerült megoldani... Sőt van már olyan AI is amit arra kondícionálnak, hogy hogyan lehetne kiirtani az emberiséget... 🙁 És máris itt a gépek háborúja! Ugyanakkor nagyszerű is, hisz az AI simán használható személyi tanulásra, adatgyűjtésre, rendszerezésre, hírek ellenőrzésére, stb... És itt jön ennek a gazdasági oldala. Kié lesz a befutó AI amit majd mindenki akar? Az milyen adatait gyűjti majd be a júzereknek? Az adott adatgyűjtés mennyire lesz eladható a hirdetési, politikai és egyéb demográfiai statisztikai piacokon? Ezek az adatok hogyan lesznek megvédhetők egy AI-ok által szervezett világban? És akkor még nem beszéltünk a Quantumszámítógépek fejlődéséről ami ezt az egészet még súlyosabb kérdésekké tehetik...