tenkes Van az Ubuntuval kapcsolatban egy kis ódzkodás a snap miatt, hisz gyenge vason, kevés tárterület mellett megmutatkozik, hogy mindkettőből többet kér. Normális hardveren nekem a snapes alkalmazásokkal sem volt semmi bajom, volt hogy a Debian csomagos valamiből vacakolt, nem kerestem a hibát, feltettem a Snap-est belőle, azzal nem volt gond. A Mintre is egyre több alkalmazást látok (csak) Flatpak formátumban.
A Skype a honlapján kizárólag Snap formátumban érhető el Linuxra.
Most készülök ezt feltenni Mintre.
Az időseknek, mint nekünk, eltart egy ideig, míg megbarátkozunk ezekkel az új konténeres csomagokkal, elsőre menekülünk olyan irányba, ahol csak a megszokott Debian csomagok vannak vagy a konténeres ugyan elérhető, de csak lehetőség a használatuk. Elég az is, ha van még az embernek egy megszokott alkalmazása az ókorból és az nem ismeri a snapet...
A Linuxot olykor olyan gépre szánják, amire már nincs támogatott Win, vagy az már lassú rajta, no ezen a Linux se biztos, hogy jó lesz konténeres csomagokkal. Még kell egy kis idő, hogy ezek a gépek végleg kikopjanak, utána már az ebbe a kategoriába bekerülőkön a konténeres csomagokkal sem lesz gond, szerintem ekkor megint népszerűbb lehet az Ubuntu.