[törölve]
Sokak szerint a Samsung Internet Browser ma a legbiztonságosabb az android rendszerben. Kipróbáltam. Veszettül gyors, nagyon jól beállítható. Jók a biztonsági betétek. Sajnos a Debianra nem tudtam feltenni. Kár.
Sokak szerint a Samsung Internet Browser ma a legbiztonságosabb az android rendszerben. Kipróbáltam. Veszettül gyors, nagyon jól beállítható. Jók a biztonsági betétek. Sajnos a Debianra nem tudtam feltenni. Kár.
[törölve]
"Sajnos a Debianra nem tudtam feltenni."
Ami ugye nem is csoda, mert nem létezik natívan linuxra - tudtommal.
Ha mindenképp ilyen "bonyolult" cuccokkal akarsz foglalkozni, akkor olvasgasd pl. a Waydroid oldalát (https://waydro.id), az arra való, hogy futtasd az Androidos cuccaidat a linuxon - már ha képes leszel rá!
darthvader69 "már ha képes leszel rá!"
...nem leszek. Nem szeretem a dolgok megerőszakolását. Egyébként meg a böngészést leginkább a tabletemen szeretem csinálni. Azon meg van.
[törölve]
"Nem szeretem a dolgok megerőszakolását."
Ettől függetlenül azért nyomod a krahácsot rendesen!
darthvader69 "Kellemetlenkedsz"
csuhas32
Ez 2031-ig támogatott, csekély 70 000,- Ft.
https://www.amazon.com/Dell-Chromebook-Touchscreen-Convertible-Board/dp/B0CZGWZBFT/ref=sr_1_2?dib=eyJ2IjoiMSJ9.voAR3rxUzWALOda2IG4DNaxGJBPkqD4ka3aLYUrRAfHNRzYJaFXCHyPwTAPN7zex6RCc0GbBRzUlBEsOjmtjMj0oXw5J5l0B6GN_GHV7_G2iqcSOIsOpCGT4I_6R5ppPLmRKhygJkk2MgZh-JlZRP7bg13FGfUjBo-4M_J2pAYlvFw1Q1u7NLpNFlexLOZ3FuRRjHlHk8bCg6Qj-G1KgLw.ihnE3BWEzJUcvjkPvcYqB-IR6cyFyTAn20uP8kX8TTk&dib_tag=se&keywords=chromebook&qid=1724217497&refinements=p_n_size_browse-bin%3A13580784011%7C13580785011%2Cp_n_operating_system_browse-bin%3A6401981011%2Cp_n_feature_fifteen_browse-bin%3A23611396011%2Cp_n_feature_thirty-three_browse-bin%3A23720419011&rnid=23720416011&s=electronics&sr=1-2
csuhas32 Bocsánat, nem fejtettem ki mi köze ennek a biztonsághoz. Hát csak az, hogy jelenleg a Samsung böngészője a legbiztonságosabb az összes böngésző közül. De sajnos a Debian linuxra nem telepíthető. Az androidos telefonokra és a chromebookokra viszont igen. Sajnos az én chromebookom már nem kap biztonsági frissítéseket. Ezért van rajta most egy Debian linux. Nade szeretném a Samsung böngészőt használni ezen a kis csodamasinán. Áthidaló megoldásként a Chrome OS Flex telepítésén gondolkodom. Persze nem tudom lehet-e rá telepíteni és ha fentvan, lehet-e rá Samsung böngészőt tenni.
Vagy a https://waydro.id/ használatával tegyem föl Debianra?
Konténer alapú. Megint nem működne a Systemback?
[törölve] Felraktam a chromebookomra a Chrome OS Flexet. A nevén kívül, meg hogy frissül nem lehet megkülönböztetni az eredeti chromebook szoftverétől. Ezen már van Samsung böngésző is. Tökéletes!
Mostmár tényleg le lehet zárni ezt a topikot.
klt Semmi.
klt A biztonság érdekes fogalom. Beszélgetni lehet róla, de eldönteni, hogy melyik rendszer a biztonságosabb, azt szerintem nem lehet. Emiatt ezt a topikot ki sem szabadott volna nyitnom. Most viszont már ideje lenne bezárni.
[törölve] A biztonság érdekes fogalom. Beszélgetni lehet róla, de eldönteni, hogy melyik rendszer a biztonságosabb, azt szerintem nem lehet.
Tudod, komoly cégek foglalkoznak a biztonság fogalmával, témájával, megvalósításával. Mérik, kategóriákba sorolják a biztonság fokozatait. Ha érdekel a téma, jó dolgokat lehet olvasni például az NKI oldalán. (Ne zavarjon meg, hogy a neve "nemzeti"-vel kezdődik. Nem politikusok, hanem szakemberek.)
Miért nincs méb bezárva ez a topik? Kértem!
[törölve] Nem fizetted be az azonnali lezárási díjat.
Az ingyenes lezárásra várni kell, majd jön valaki, akinek joga van hozzá, de csak akkor ha épp nincs más dolga, mondjuk munkában van vagy éli a kis életét.
Türelem!
(Amíg várakozol a lezárásra, unaloműzésként, ha van hozzá kedved, kijavíthatnád a címben a hibás szavakat. A „Windows” és a „biztonság” helyes.)
Most komolyan??? Ha az MS kiad egy frissítést, hogy befoltozzon egy biztonsági rést, minimum nyit 3 másikat, de legalább mást is tönkre tesz... "Kritikus kötelező frissítés, igaz hogy utána a rendszer sem indul de kell".
Csóri OP-rendszert karbantartja 10-en pár ezer ember, de olyan titkos, hogy otthon se beszélhetnek róla...
Mégis honnan lehetne eredeti ötletük??? Persze tőlünk...(Linux) Ha nem lett volna honnan lopni, az MS se volna sehol! Azóta is csak tünetileg kezelnek mindent. (Ma sincs másképp). 3 óra mire a géped újraindul egy frissítés után. Konkrétan azt se látod mit csinál, de "Ne kapcsolja ki a számítógépet" Akik itt vagyunk, tudjuk jól, ha bekapcsoljuk a gépünket 1000% hogy 1 perc alatt használható rendszerünk van... (ha volt frissítés, ha nem)
Bigyó bácsi A jelentéstartalmat nem vizsgáltam, kizárólag a szavak helyesírására koncentráltam, a két szó egymásmellé kerülése pusztán a véletlen műve. Ha az eredeti szerző a címben Androidot vagy Linuxot írt volna, és kisbetűs Windowst, akkor azok valamelyike kapta volna mondatomban párjául a biztonságot. :-)
A lényeg mindig az apróbetűs részben van, de ott is a sorok között elrejtve. :-D