Elfogadom a kritikát és megszívlelem. Családtagomtól kaptam ezt a gépet. Win8 volt rajta, a win 10-et próbáltam. Miután nem mai darab, egyes driverek már nincsenek hozzá. Ezért gondoltam, hogy egy Ubuntu 24.04 jobban érezné magát ezen a vason.
Köszönöm a megértést és a türelmet!

UPDATE:
Kiszedtem a két linket, mert nem publikus hivatkozás, így senki sem tudja megtekinteni. Képeket ide is fel tudsz tenni közvetlenül.
Üdv.: hepaly

sensor
Mindjárt hosszabb a hibaüzenet!
Ez egy Legacy telepítés? A BIOS-ban a Legacy boot engedélyezve?

Ha visszateszed a telepítőpendrive-ot, a telepített rendszer nem indul el? Nincs kedved végigfotózni a BIOS-t, hátha valakinek lesz ötlete? Mutatsz egy sudo parted -lkimenetet?

Ez ugyqn nem a mi rendszerünk, de az elején szerintem jó helyen tapogatóznak:

(Jé, egyből videó lett a linkből, @hepaly valamit fejlesztett szép csöndben.)

sensor Ha ez tuti legacy, akkor feljebb az UEFI boot mode, a PXE és az SD card elől is kivenném a pipát. Nem lehet, hogy először UEFI-s eszközt keres?

Újabb próbálkozás a telepítéssel.

Ez nem rendszerhiba, ez hardverhiba.

OFF
          Ha rákattintok egy képre, akkor az megjelenik teljes képernyőn, amit 4x kell bezárnom, hogy bezáródjon (4 példány van belőle). W11, FF.
          ON

csuhas32 off: jaja, de majd még finomítok rajta, hogy jobban nézzen ki 🙂

OFF
            tenkes @hepaly Nálam is több példányban nyílik meg a hsz-ben lévő kép, ha nagy/eredeti méretben nézném (az utolsót tizenháromszor zártam be). Andorid, Linux, a böngésző Firefox.

Htibi Egy memória hiba kilőve, de még mindig van valami.

• klt válaszolt erre.

sensor Két I/O error van az sdb-re a képernyőképeden. Ez nem jó jel.
                Nekem volt, hogy a SATA kábel feküdt meg. Szerencsére.
                Live alól nézz vele kapcsolatban egy lemezellenőrzést.

sensor ssd hibátlan

Ha hibátlan, akkor nem. De erről meg kell győződni
                  sudo smartctl -a /dev/sdb
                  A smartctl a smartmontools csomagban van.
                  Hozd ide, amit kiír!
                  Ha tényleg a kábel vacak, lesznek UDMA CRC errorok. Ha más, akkor meglátjuk.