tenkes A „kötelező” csipkelődésen túl, én úgy emlékszem, hogy ez a laptop elsősorban azért került eladósorba, mert a rajta lévő Windows 10 frissítése Windows 11-re nem lehetséges és most az is kiderült, hogy számodra nem éri meg ezen a gépen a Windows 10 további támogatásáért havi egy ropit kifizetni.
Szerintem igazából ennyi az alaptörténet.
Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, ha rá lehetett volna tenni a Windows 11-et simán, akkor is eladtad-e volna a kihasználatlanság miatt, de ha te ezt mondod, akkor most már nyilván így látod.
Az én tapasztalatom szerint egyáltalán nem az a lényeg, hogy minden pillanatban ki legyen használva egy gép, sőt az a jó, ha a jelenlegi használaton felül van benne tartalék, hátha jön egy új ötlet, funkció, az még senkinek sem volt gond, hogy ott egy jó vidokari, aztán csak böngészik, ott a 16 GB RAM, aztán általában 4 GB fölé nem is fut a használat, ott nagy SSD és félig sincs tele. Gond mindig abból volt, ha valami kevésnek bizonyult.
Amennyiben ezt a gépet én megkapnám, nekem sem érne meg havi egy ezrest, hogy továbbra is támogatott legyen a most rajta lévő rendszer, menne rá az ingyenes Linux, a böngésző (meg sok más, amit én használok) azon (is) fut, szóval hülyeségeket azzal is tudok ide írni, az ezrest meg el lehet mulatni.
Remélem, jó sok ilyen jó kis gép lesz a piacon azért, mert nem mehet rájuk a Win 11 és akkor jól le fogja nyomni az árukat a túlkínálat, így aztán fillérekért lehet venni majd őket linuxozásra!