Rowon Én valahogy úgy látom, hogy nem szeretik az emberek az új rendszer régi mellé vagy éppen az adott rendszer verziójának frissítésével járó macerát, próbálják elkerülni az ezzel esetleg jelentkező nehézségeket, ezért azt választják, hogy a kifutó rendszert próbálják a lehető legtovább lélegeztetőgépen tartani.
Ahogy halad az idő egyre több macera lesz ezzel lélegeztetőgépen tartott rendszerrel, szóval összességében végül vállalnak valamennyi/ugyanannyi/több gondot és azért ez a kiterjesztett támogatás is lejár egyszer, na akkor csak szembe kell nézniük azzal a rettegett „új rendszer telepítése” dologgal.
Én egyedül elavulófélben lévő vason, amin még esetleg ez a rendszer jól teljesít, de egy következő már nem, látom ennek valami értelmét, ezzel elodázva a gépcserét.
(De ha meg ilyen elavulófélben van már a gép, akkor venni helyette egy sokkal jobban használható és még hosszú ideig fejleszthető használtat nem nagy kiadás, ilyenkor nem arról van szó, hogy erőmű kell helyette, van hogy olcsóbb mint a megmenteni szándékozott gépet javítgatni, tisztíttatni, pláne fejleszteni, hogy még elköhögjön a megváltozott körülmények között. És ugye ott annak az esélye, hogy a döntés meghozatalának pillanatában még jól lehet használni a régi gépet, de az idő múlásával változik a környezet és akkor már lassú lesz például a böngésző mert több adatot kell lekezelni és az már sok ennek a gépnek, bejön a Chat GTP, ami korábban nem volt és persze, hogy azt IS használni szeretné a gép tulaja...)
Én a magam gépein általában kísérletezésként valahogy végül mindig telepítek egy másodlagos rendszert a jelenlegi mellé, aztán valamelyik kísérlet kiforrja magát elsődleges rendszerré, így itt nem is találkozom ezzel a támogatás megszűnése esettel.
A szintén felügyeletem alatt lévő gépeken mind Ubuntu vagy az azon alapuló Linux Mint van valamilyen felülettel. Éveim vannak arra, hogy valamikor készítsek egy másolatot egy direkt erre a célra létrehozott partícióra az éppen használt rendszerről és a két bitre azonos rendszer közül az egyiken végrehajtsak egy verziófrissítést, aztán beállítsam, hogy az induljon elsőként.
Ha valami gond van, indítják a korábbi tartalék rendszert és még masszírozom a frissebbet (bár ez megmaradt csak elméleti lehetőségnek, mert a gyakorlatban soha nem volt még rá szükség).