Jó napot.
Az alapfelállás:
Alapból wifi-n használom a laptopom. Jellemzően semmi sürgős fontos dolgom sincs az interneten. :-) Viszont egy héten két három alkalommal összejövünk az ismerősökkel a Zoom-on vagy a Google Meet-en. Ilyenkor viszont fontos lenne a stabil net, ilyenkor bepattintom a kábelt. Ha aktív mind a két kapcsolat, elég gyakran csak a wifi-re támaszkodik a rendszer, ilyenkor csak annyi a probléma, hogy az adott alkalmazás értesít, hogy instabil az internet kapcsolat. Ha bontom a wifit és csak a vezetékes marad akkor jellemzően a Zoom alkalmazás működik, illetve a Google Chrome-nak is a saját alkalmazásai, ( Meet, Drive) is. Viszont ha bármely más oldalt nyítnék meg úgy viselkedik a böngésző mintha nem lenne internet kapcsolatom. Együtt tudok ezzel élni, de ha lehetne valahogy szabályozni, vagy preferenciákat előírni az jó lenne. :-) Nem olyan rég váltottam az Xfce felületre, ( öreg vas, kell a takarékos hozzá állás) de a Gnome alatt is volt ez a probléma. Köszönöm szépen előre is a segítő szándékú meglátásokat. Hátha számít, van tűzfal, régen a Firewalld-ot használtam (public zone) beállításokkal, de aztán ezt purgálltam egyéb okokból, most Ufw aktív (GUfw- home allapbeállítás, nem matattam hozzá mert jelenleg még nem nagyon értek ezekhez). De a tapasztalatom alapján nincs köze a problémához, de ki tudja.