v-toElvben választhatnak, de aztán meggyőzik őket, hogy egyszerübb, meg jobban járnak ha..
Nem ez a lényeg, hanem a kimenet!
Az a tudás amit megszereznek mennyire lesz kompatibilis egy másik iskolában/munkahelyen?? Ugyanis a tanárok jelentős része a programok használatát tanítja és nem az elvet vagy gondolkodásmódot (5 évig tanítottam középiskolában) és így ha másik környezetbe kerülnek, meghalnak!
Pl. asszonypajtás a középiskolában és a főiskolán is tanult szám.techet (MS-t), ám amióta az ö notiján is kizárólag UBUNTU van szinte teljesen analfabéta, ha egy XP elé ül!!
Azt sem tudja, hogy a csatlakoztatott USB-sticket hol keresse vagy a videót hol indítsa el!
És akkor olyanokról még nem is beszéltem, hogy az excellel nem 100% kompatibilis az OpenOffice (lásd pl függvények), de az is zavaró lehet egy USER számára, hogy a menüben nem ott találja a megoldásokat! És ezt most rendszergazdai praxisból is mondom, mert amint megpróbáltam 1 ügyfelünknél az átállítást openOfficera (win alatt) egyfolytában ment a sírás meg a fikázás, hogy ezzel nem lehet dolgozni!!
Ezért lenne jó, ha egymás mellett mind a 2 rendszert és megoldásait tanulnák és így választani is tudnak majd!!
(bocsi, hogy ennyire OFF lettem)