És milyen hangchip-ek érintettek a dologban?
Skype + mikrofon
KiberLovaglspci |grep -i high eredménye: 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02) Ez egy Acer TravelMate 4233WLMi
Snowmanx11Jah akkor már érthető... az intel HDA kernel modul tök xar (Ibexben már jó lesz), de van rá megoldás: gyakorlatilag a kernelbe befordítás ugyanaz, mint ami pl az aspire one leírásban szerepel: https://help.ubuntu.com/community/AspireOne Görgess le az AUDIO részig persze... A leírás ezen szekciójának végén több opciót sorol, neked vélhetőleg ez kell: options snd-hda-intel model=acer de adott esetben lehet próbálkozni... :) Kíváncsi vagyok, Acer 2920-as Intel HDA-val én már megcsináltam ezt, és tök jó lett... :)
KiberLovagMinden hang a helyén van, most valami más gond van... Sem a Skype sem az aMSN nem tudja inicializálni a hangot. A Skype hang nélkül indul és kifagy kilépéskor. Az aMSN tökéletesen működik hang nélkül, a kamera is megy, de a beállítások alatt, a hangnál (input-output), azt írja ki, hogy "could not gain access to /dev/dsp"? Minden másom megy: - bejelentekező hangok : OK. - Firefox/Flash: OK - YouTube video: OK - Last FM: OK Ez mi a szösz lehet? Nem fér hozzá a filehoz? Üdv: Snowman
Snowmanx11Mindent visszaraktál PulseAudio-ra? Innentől tippem sincs... :(
KiberLovagIgen. Reboot után az aMSN jóóóóóóó! Skype-ból nem lehet kilépni. Ikonja a tálcán marad és a session beragad. A Shutdown, Reboot, stb... nem működik a tálcáról, konzolból kell kilőnöm.
Snowmanx11..nem véletlenül a mikrofonod szar?....vagy az alaplapodon kell a hang be-, illetve kimeneteket jól beállítani, ha csak 3 kimeneted van, mert azt 5 hangszórónak is belehet állítani, mikrofon nélkülinek is, ...véletlenül nem ez okozza, mert kimenetnek van állítva, te meg mikrofont csatlakozol rá...?
Snowmanx11tedd újra a skype-ot... a beállításait töröld... legyen minden default...
xababaxBeépített mikrofon van. Az aMSN jó vele, ergo csak Skyperól beszélünk.
KiberLovagMégegyszer eltvolítottam, majd újrahúztam. Most ki lehet kapcsolni, nem fagy be, de ugyaúgy kuka. Még a kezdő hang sem szólal meg.
Snowmanx11A skype hangbeállításai rendben vannak, tedd őket alapértelmezett eszközre, vagy válaszd manuálisan a megfelelőt... próbáld így is, úgy is...
KiberLovagSziasztok,érdekes nekem is a hanggal van bajom. 3, 4 napja nem megy a hang, hívni sem tudok és hívást sem tudok fogadni, azt írja ki hogy hangkárty probléma! A furcsa az egészben az hogy azelőtt 3 hónapig minden ment tökéletesen...! Hogy mi lett vele ezelőt 3, 4 napja nem tudom, de azóta csak win alól tudok skypozni!
A problémám a következő, a hangkártyám hda-intel, amivel mindig van probléma. A hang megy mindenhol, azzal semmi baj. De a mikrofont nem tudom életre kelteni. Magamat visszahallom a hangszórókból, de felvenni nem tudom. Sőt ha a Hang beállításoknál a Capture résznél játszadozok akkor még szeret kifagyni is a program. De ugyanez igaz aMSN-re és Ekiga-ra is. Mikor a beállításoknál próbálom tesztelni a hangot a program elszürkül és jöhet az erőszakos bezárás. Hangfelvevővel detto. Itt van pár parancs kimenete: lspci|grep -i audio00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc IXP SB4x0 High Definition Audio Controller (rev 01) cat /proc/asound/card*/codec\#*|grep -i codec Codec: Conexant ID 2c06 Codec: Realtek ALC883 Már rengeteget googleztam, kerestem, végigcsináltam különböző howto-kat de semmi. Sajna nagyon fontos lenne, hogy tudjam használni mivel külföldön élek és naponta ezen szeretnék kommunikálni a családommal. Az pedig elég idegesítő, hogy folyamat át kell mennem windowsba, szóval ha valakinek bármi kis ötlete van, ne habozzon! A csúszkáknál adtam mindenre hangot! Viszont a hangerőszabályzóba a Felvétel fülön a FElvétel és Felvétel 1 csúszkák alatt folyamat mute-olja a kis mikrofon ikont, kikapcsolom, "ellépek" egy fület, majd vissza és ismét mute-on van. Lehet ez a probléma?
ricsi-pontazTudom, hogy itt nem illik "uppolni" (nem is fogok többet) de fontos lenne a megoldás! Valakinek valami ötlet?
Sziasztok Telepítettem a 8.10-t sajnos a Skypen nem hallom a beszélő partnerem. Hangteszt ok. A teszthívásnál indul a hang majd a kapcsolódásnál megszakad és már nincs csöngő hang. Bezárásnál megint van hang. A 8.04-nél nincs probléma. Mindent állítgattam de nem sikerül. Realtek a hangkártyám eddig minden rendben volt. Ha tudtok segítsetek. Köszönöm