A problémám a következő, a hangkártyám hda-intel, amivel mindig van probléma. A hang megy mindenhol, azzal semmi baj. De a mikrofont nem tudom életre kelteni. Magamat visszahallom a hangszórókból, de felvenni nem tudom. Sőt ha a Hang beállításoknál a Capture résznél játszadozok akkor még szeret kifagyni is a program. De ugyanez igaz aMSN-re és Ekiga-ra is. Mikor a beállításoknál próbálom tesztelni a hangot a program elszürkül és jöhet az erőszakos bezárás. Hangfelvevővel detto. Itt van pár parancs kimenete:
lspci|grep -i
audio00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc IXP SB4x0 High Definition Audio Controller (rev 01)
cat /proc/asound/card*/codec\#*|grep -i codec
Codec: Conexant ID 2c06
Codec: Realtek ALC883
Már rengeteget googleztam, kerestem, végigcsináltam különböző howto-kat de semmi. Sajna nagyon fontos lenne, hogy tudjam használni mivel külföldön élek és naponta ezen szeretnék kommunikálni a családommal. Az pedig elég idegesítő, hogy folyamat át kell mennem windowsba, szóval ha valakinek bármi kis ötlete van, ne habozzon!
A csúszkáknál adtam mindenre hangot! Viszont a hangerőszabályzóba a Felvétel fülön a FElvétel és Felvétel 1 csúszkák alatt folyamat mute-olja a kis mikrofon ikont, kikapcsolom, "ellépek" egy fület, majd vissza és ismét mute-on van. Lehet ez a probléma?