hgabor84 DebaHsudo gedit /etc/X11/xorg.conf Írd a legalsó sor után a következő sorokat: Section "Extensions" Option "Composite" "Disable" EndSection
DebaH hgabor84Szia! Köszönöm szépen a segítséged! Viszont a glxgears parancs kiadása után ugyanazt a hibaüzenetet adja, mint amit eddig: Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual A xorg.conf fájlom most így néz ki: # nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig # nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder57) Mon Oct 27 14:37:20 PST 2008 # xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file) # # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using # values from the debconf database. # # Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page. # (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.) # # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only* # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg # package. # # Note that some configuration settings that could be done previously # in this file, now are automatically configured by the server and settings # here are ignored. # # If you have edited this file but would like it to be automatically updated # again, run the following command: # sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen "Default Screen" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Mouse0" "CorePointer" EndSection Section "Module" Load "glx" EndSection Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Keyboard0" Driver "keyboard" EndSection Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "auto" Option "Device" "/dev/psaux" Option "Emulate3Buttons" "no" Option "ZAxisMapping" "4 5" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" Driver "nv" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Device "Configured Video Device" Monitor "Configured Monitor" DefaultDepth 24 Option "AddARGBGLXVisuals" "True" Option "NoLogo" "True" SubSection "Display" Depth 24 Modes "nvidia-auto-select" EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Disable" EndSection Remélem ebből már többet meg tudsz a beállítási hibámról. További segítségeket is nagyon szépen megköszönöm!
hgabor84 DebaHSection "device" résznél az alábbi sort javítsd át: Driver "nv" nv helyett nvidia legyen. Ezen kívül ugyanebbe a részbe írd a következő két sort: Option "AddARGBVisuals" "True" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" Sok sikert!
DebaH hgabor84Így sem működik... az a gond, ha az "nv"-ét átírom nvidia-ra, akkor a grafikus felület meghal. Kipróbáltam, hogy csak a fentebb felsoroltakat írtam be és az "nv"-ét nem változtattam meg, de úgy sem jó. Azért köszönöm ismételten a segítséged!
[törölve] DebaHLődd ki a graf felületet és add ki a köv. parancsot: dpkg-reconfigure xserver-xorg válaszold meg a kérdéseket majd indítsd el a graf felületet.
bio en is nvidiaval szivok :( nekem egy tc1100asom van, es ehhez itt: http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Tc1100 talaltam megoldast, de elakadtam. terminalban itt akadtam meg: peter@ubuntu:~$ sudo m-a get,build,install nvidia Csomaglisták olvasása... Kész Függőségi fa építése Állapot adatok olvasása... Kész nvidia-kernel-source egy virtuális csomag, melyet az alábbi csomagok adnak: nvidia-96-kernel-source 96.43.09-0ubuntu1 nvidia-71-kernel-source 71.86.04-0ubuntu10 nvidia-177-kernel-source 177.80-0ubuntu2 nvidia-173-kernel-source 173.14.12-1-0ubuntu4 Egyet név szerint ki kell jelölnöd a telepítésre. E: nvidia-kernel-source csomagnak nincs e telepítéshez kijelölhető változata ^[. Updated infos about 1 packages en ezt nme nagyon ertem.... mindegyik csomag fenn van synapticban.... ja meg annyit hogy wubi telepitesem van, es nagyon nagyon kezdo vagyok. karira leptem meg magam es a gepem eme telepitessel :)
hgabor84 bioA linux-headers-generic nevű csomag telepítve van? Melyik Ubuntu verziót próbálod? Próbáld ki Envy segítségével.
bio hgabor84linux-headers-generic fenn van epp frissitem intrepiddel probalkozok ezt az envyt megnezem. meg annyit hogy van elvileg nvidia xserver is, de megse: You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server.
hgabor84 bioMagyarul ezt írja: futtasd root felhasználóként az nvidia-xconfig programot a következőképpen: sudo nvidia-xconfig és indítsd újra az X server-t
bio bioahhh ez igy ebben a formaban nem igaz, mert kozben leszedtem minden drivert envivel ;/ mondtam hogy veszelyesen kezdo vagyok :) de nem tudom hogy mit tegyek vissza a sok kozul
bio hgabor84van egyszer nvidia kernel source 71,96,173,177, valamint mindegyikhez nvidia glx dev, van meg nvidia setting, nvidia common, nvidia xconfig, xserver-xorg-video-nv, nvidia kernel common, ilyenek.....
hgabor84 bioA kernel source-ból próbálgatnod kell szerintem, melyik verzió lesz a legjobb, a többiből az nvidia-settings kell a finomhangoláshoz, nvidia-kernel-common is szükséges. De az Envy-vel magától felrakja pedig a szükséges csomagokat. Abban hol akadtál meg?
bio hgabor84na ez erdekes, mert telepiteni tudtam az envit es le is szedett mindent, de ujratenni nem hajlando semmit. azt mondja hogy nem kompatibilis a rendszeremmel...legalabbis a logfileban ez van: python pulse.py nvidia root@ubuntu:/usr/share/envy# python pulse.py nvidia Envy - Version 0.9.10 ENVY ERROR: Your Operating System does not seem to be supported by Envy nem marad mas tenyleg mint probalgatni... gondolom hogy ha egy kernel sourcet felrakok akkor az ahhoz tartozo glx-dev is kell...meg amit mondtal.... na jo mara ennyi...boldog uj evet annak aki meg itt van :)