mmgEz történik: Installation will start. Do you want to continue? (Yes/No): y Installing... Install pips-common. (3.5.0-1) Install pips-ubuntu8.04. (3.5.0-1) Install pips-snx100. (3.5.0-1) cp: "/usr/local/EPAva/printer/snx100/uninstall-snx100.sh" reguláris fájl nem hozható létre: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár chmod: "/usr/local/EPAva/printer/snx100/uninstall-snx100.sh" nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár cp: a megadott cél ("/usr/local/EPAva/printer/snx100/.") nem könyvtár ./install-pips.sh: 241: /usr/local/EPAva/distro/ekpdsetup: not found lpadmin: Bad device-uri "ekplp:/var/ekpd/ekplp0"! Startup ekpd-tool... Installation is complete. Please refer to the document below for information on how to use the printer driver. (English) /usr/share/doc/pips-core-3.5.0/UsersManual.en.txt (Japanese) /usr/share/doc/pips-core-3.5.0/UsersManual.ja.txt Also please refer to the document below for information specific to the printer. /usr/share/doc/pips-snx100-3.5.0/Stylus_NX100_Manual.txt *** Quit ***

• mmg válaszolt erre.

gemespetiHát, nem tudom. Annyit küzködtem a dologgal, hogy már nem is emlékszem. Erre a " bűvészkedésre gondolsz: ./configure aztán make ezután make install? Egyébként itt az ekpdrc fájl tartalma (tedd be az /etc könyvtárba, hátha elindul a móka): snx100 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586

mmgOk! Csináltam egy "ekpdrc" file-t és belemásoltam mindent. Így gondoltad?

• mmg válaszolt erre.

gemespetiHa kell, elküldhetem e-mail-ben az én EPAva- könyvtáramat (1,1 MB tömörítve). De akkor kell egy e-mail cím.

mmgMegvan, előrébb is haladtam. De amikor az sx100 ppd-jét megadtam neki, azt írja, hogy még telepítsem a pips-wrappert, ami a meghajtóprogram. Ezt honnan vegyem?

• mmg válaszolt erre.

mmgvettem. Bemásoltam, de még mindig keresi :-(. Bocs, hogy ennyi gondot okoztam vele. Lehet, hogy később lesz megoldás rája. Majd figyelek és próbálkozok. Köszi

LaccyHát, nekem ennyit sikerült elérnem a szkennerrel: found USB scanner (vendor=0x04b8 [SEIKO EPSON], product=0x0841 [USB MFP]) at libusb:002:002 # Your USB scanner was (probably) detected. It may or may not be supported by # SANE. Try scanimage -L and read the backend's manpage.

Ennyivel később: 6 nap

mmgNekem egy Epson stylus sx-405 gépem van. Az lenne a kérdésem ehez hol találok drivert? Feljeb volt egy link ott sem találtam meg, de amit le lehetett tölteni listát ott fen volt. Köszi! :-)

• mmg válaszolt erre.

sudi.istvanhttp://www.avasys.jp/lx-bin2/linux_e/spc/DL1.do - Image Scan! for Linux & Photo Image Print System Lite

Vettünk SAJNOS egy Epson Stylus SX100-at. Fénymásoláskor egy majdnem 2 cm széles, fekete csíkot nyomtat minden lapra hosszában. Járt már így valaki? Mi lehet a gond?

Ennyivel később: egy hónap
                  Ennyivel később: 3 hónap

Én nem tudom feltenni a szkenner drivert, etzt írja ki: (Adatbázis olvasása ... Most 151331 fájl és könyvtár telepített.) Kicsomagolás: iscan innen: /tmp/iscan_2.19.0-4_i386.deb ... /var/lib/dpkg/tmp.ci/preinst: 29: Bad substitution dpkg: hibás feldolgozás: /tmp/iscan_2.19.0-4_i386.deb (--install): pre-installation script alfolyamat 2 hibakóddal kilépett Nem tudom újra raktam az ubuntut azóta nem megy, előtte működött. szerk: Megoldva. az iscan 2.18.0 verzióját nagy nehezen megtaláltam azt fel tudtam telepíteni, és ment. A link: http://linux.avasys.jp/drivers/iscan/2.18.0/iscan_2.18.0-2_i386.deb

Ennyivel később: 3 hónap

Én is nemrégiben vettem egy EPSON SX 100-ast. Nagyon szépen nyomtat, gond nélkül felismerte a rendszer és a CUPS-on keresztül már itthon másik gépről is tudok nyomtatni. Scannelni viszont nem tudok vele. Fent van az xsane program. Elindítom, kiírja hogy eszközök keresése majd kiírja hogy Nincs elérhető eszköz és be lehet zárni az ablakot. Mivel tudok nyomtatni a driverja fent van de akkor hogy vegyem rá másképp hogy scanneljen?

RAPTORS_SkyNekem az xsane nem tetszett. Inkább egy régebbi csomagot használok scannelésre, aminek a neve: scanner utility. Régi de tökéletesen megfelel a célra. :) Nekem ez bevált és szeretem is, kb hardy óta ezt használom.:) ciao, Vivien

Ennyivel később: 2 év

VivienAz Xsane kellett hozzá nekem is plusz fel kellett teni 2 dolgot: iscan_2.26.4-2.ltdl7_i386.deb (application/x-debian-package) 348 KB iscan-data_1.9.0-1_all.deb (application/x-debian-package) 25 KB

Ennyivel később: 10 év