gemespetiSzia! Telepíteni kell az www.avasys.jp oldaláról a meghajtót ( azt hittem ez már megvan!) Ha telepíted megcsinálja a kérdéses könyvtárat, csak nálam nem tette be az /etc könyvtárba az ekpdrc_snx100 fájlt ekpdrc- re átnevezve.

mmgSzia! Az adott helyről 2 file-t lehet tölteni. Az egyik telepszik, a másik (common) duplaklikkre nem. Azt is fel kell rakni? És, ha igen, hogyan? Előre is köszi!

• mmg válaszolt erre.

gemespetiÉn ezt töltöttem le: pips-snx100-ubuntu8.04-3.5.0-CG.tgz. Kicsomagolod, lesz benne egy pips-snx100-ubuntu8.04-3.5.0-CG.install elnevezésű fájl, ezt root- ként telepíted terminálból, vagy krusader- ben. Szerintem ennyi elég lesz + amit fentebb leírtam a fájl másolgatásról.

mmgNincs ilyen. Lehet, hogy az a baj, hogy 64 bites verzióm van?

• mmg válaszolt erre.

Nekem Epson SX400-as nyomtatóm van, és úgy sikerült nyomtatásra bírnom minden macera nélkül, hogy a meghajtók között a DX8400-ast választottam ki. (DX4400-al is megy) :D Nem zavar, hogy nem pont hozzá készült, de tökéletesen működik vele :) Nem kell semmit sem külön feltelepíteni :)

• mmg válaszolt erre.

gemespetiPedig van! Itt olvashatod:http://avasys.jp/hp/page000001300/hpg000001251.htm ubuntu8.10- hez [All-in-Ones] :Photo Image Print System Ver 3.5.0 (for Ubuntu8.10) - Epson Stylus NX100/SX100/TX100/TX101/TX105/TX106 Epson ME 300 Én debian "lenny"- re tettem fel, és működik! Szerintem lényegtelen hogy 64 bites.

mmgIgen, ezt felraktam terminálban, rootként, végbement, aztán írta, hogy "enter"-rel kiléphetek. Utána ismét nem találtam a könyvtárat, így beírtam keresőbe a "ekpdrc_snx100" file-t, hogy keresse a filerendszerben, de nem találja. Ezt telepítettem: "pips-snx100-ubuntu8.04-3.3.0-CG.tgz"

• mmg válaszolt erre.

gemespetiEz nem egyezik avval amit .írtam./8.04-3.3/ Én ezt telepítettem: 8.10-3.5.Az előző verziók "error"-osan mentek fel. Csak a 3.5-ös ment simán!

mmgNekem? Hát ennyi beállítással, csak nyomtat. scanneléshez feltettem az iscan drivert a lentebb említett http://avasys.jp/hp/menu000000500/hpg000000442.htm oldalról. Illetve, ezzel ment kubuntu alatt, de ha ubuntu alatt csinálom sajnos nem megy... pontosabban: "sane-find-scanner Valami ilyesmit kell látnod found USB scanner (vendor=0x04a9 [Canon], product=0x221c [CanoScan], chip=GL842) at libusb:001:006 (Nekem most épp egy Canon van rádugva a gépre, ne tévesszen meg a dolog) sudo chmod 0755 /proc/bus/usb/*/* ahol a két csillag a fentebb kapott két szám, nálam 001/006, de nálad más lesz. (Itt lehet, hogy hibát fog jelezni, mert nem talál ilyet, de ez nem baj, attól még működni fog). sudo chmod 0755 /usr/bin/xsane" - tzalay ezzel a leírással sikerült a scanner részét beüzelemni, de mint mondtam, csak kubi alatt sajnos... :( jah és xsane progival scanneltem. Aki esteleg tudja ubuntu alatt miért nem megy, az kérem közölje velem. Köszönöm

• mmg válaszolt erre.

mmgEz történik: Installation will start. Do you want to continue? (Yes/No): y Installing... Install pips-common. (3.5.0-1) Install pips-ubuntu8.04. (3.5.0-1) Install pips-snx100. (3.5.0-1) cp: "/usr/local/EPAva/printer/snx100/uninstall-snx100.sh" reguláris fájl nem hozható létre: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár chmod: "/usr/local/EPAva/printer/snx100/uninstall-snx100.sh" nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár cp: a megadott cél ("/usr/local/EPAva/printer/snx100/.") nem könyvtár ./install-pips.sh: 241: /usr/local/EPAva/distro/ekpdsetup: not found lpadmin: Bad device-uri "ekplp:/var/ekpd/ekplp0"! Startup ekpd-tool... Installation is complete. Please refer to the document below for information on how to use the printer driver. (English) /usr/share/doc/pips-core-3.5.0/UsersManual.en.txt (Japanese) /usr/share/doc/pips-core-3.5.0/UsersManual.ja.txt Also please refer to the document below for information specific to the printer. /usr/share/doc/pips-snx100-3.5.0/Stylus_NX100_Manual.txt *** Quit ***

• mmg válaszolt erre.

gemespetiHát, nem tudom. Annyit küzködtem a dologgal, hogy már nem is emlékszem. Erre a " bűvészkedésre gondolsz: ./configure aztán make ezután make install? Egyébként itt az ekpdrc fájl tartalma (tedd be az /etc könyvtárba, hátha elindul a móka): snx100 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586 snx100 /dev/usb/lp0 /var/ekpd/ekplp0 35586

mmgOk! Csináltam egy "ekpdrc" file-t és belemásoltam mindent. Így gondoltad?

• mmg válaszolt erre.

gemespetiHa kell, elküldhetem e-mail-ben az én EPAva- könyvtáramat (1,1 MB tömörítve). De akkor kell egy e-mail cím.

mmgMegvan, előrébb is haladtam. De amikor az sx100 ppd-jét megadtam neki, azt írja, hogy még telepítsem a pips-wrappert, ami a meghajtóprogram. Ezt honnan vegyem?

• mmg válaszolt erre.

mmgvettem. Bemásoltam, de még mindig keresi :-(. Bocs, hogy ennyi gondot okoztam vele. Lehet, hogy később lesz megoldás rája. Majd figyelek és próbálkozok. Köszi

LaccyHát, nekem ennyit sikerült elérnem a szkennerrel: found USB scanner (vendor=0x04b8 [SEIKO EPSON], product=0x0841 [USB MFP]) at libusb:002:002 # Your USB scanner was (probably) detected. It may or may not be supported by # SANE. Try scanimage -L and read the backend's manpage.