rrdcurrent88: Hasonló tapasztalatom van szervízből. A proci miatt kellett egy kis BIOS frissítés. AKKOR még féltem tőle, meg ugye, ha elrontod, stb., bevittem hát oda, ahol 1 nappal ezelőtt vettem, bolt neve maradjon titok, mert amúgy készségesek, korrektek. Lényeg: szaki jön, "mibensegíthetek?!", mondom, mit szeretnék. Azt mondja, 1500 Ft, hagyjam itt a gépet, 10 perc, és kész. Kifele menet, valami balsejtelem miatt mondtam neki, hogy amúgy a winyómat nem hoztam el. Szaki mondja: ááá, az úgy nem jó, hát akkor ő hogy frissítsen? Mondom, pendrive, floppy, valami? Ő: áááá, azt úgy nem lehet, csak winyóról. Mondom, és winyóról hogyan? Hát úgy, hogy feltesszük a driver cd-ről a W.-n futó NETES frissítő progit, és úgy. Az leszedi a netről, és W. ALATT (!) frissíti. Jó, mondom, elhozom a winyót, de ubuntu van rajta. Azt mondja, az mi? Mondom, Linux. Azt mondja: Ne ÍJESZTGESS! És ő dolgozik számtech boltban, én meg a számtech végzettségemmel, múltammal jó, ha munkát találok, bármilyet. Ezek után megtanultam otthon BIOS-t frissíteni, és nem nagy kaland, ha az ember odafigyel, és nem kapkod.
rrd: igen, ilyenek vannak, meg olyanok is, mint jópár ISP-nél, hogy mi csak a W.-s gépek telepítésében tudunk segíteni, NEM KÖTELESSÉGÜNK (!) támogatni a Linuxot. Nos, szerintem minden op. rendszerhez érteniük kellene, és egyiket sem támogatni (úgy értem, csak amellé állni)
...Nem lesz az jó...Mert nem mennek rajta a játékok...A másodiknál úgy járt volna, mint az az eladó, aki másodjára sem volt képes megérteni, hogy elhiszem én, hogy jó az ATI, de nekem nVidia kártya kell...Aztán csodálkozott, mikor hirtelen ráordítottam, hogy állj már le, nVidia kell!!! Valahogy itt M.o-n nem értik a boltosok (nagy tisztelet a kivételnek), hogy:
1. ÉN vagyok a vevő. Azaz jelenleg a főnök. Én fizetek. És én döntöm el, mit akarok, nem ŐK!
2. Ajánlani lehet valamit, de csak egyszer, és csak annak, akin látszik, hogy nem igazán az ő pályája ez a dolog (pl. mintha anyut küldenéd el prociért.). De a céltudatos, konkrét kívánsággal előálló embert minek hergelik?
3. Unom már, a nem futnak rajta a játékok dolgot. Én alig játszok már (heti 30 perc, max. egy óra. De néha még rámjön, évente 2-szer, akkor 1 nap.), de a gépen böngészek, zenét hallgatok, szöveget szerkesztek, nyomtatok, néha DVD-t írok, stb. MINDRE van jelenleg Linuxos alternatívám. Ha nem lenne, akkor is van WINE.
4 Csak az eladóknak:...és a vírusok se mennek rajta. És nem kerül egy vagyonba minden kis piszlicsáré program. Az op. rendszer se. És MENNEK rajta a játékok, a W.-sek is! Nem mind. Csak a jobbak :D